"Spune NU Traficului de Fiinte Umane"



siteJoi, 17 octombrie 2013, în cadrul ,,Atelierului de Film” organizat la biblioteca publică ,,Alexandru Donici” din Orhei a avut loc o activitate destinată „Zilei Mondiale de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane”.

Realizatorii acţiunii au fost voluntarii Asociaţiei Umanitare ,,Filantropia Creştină” de pe lângă Biserica Românească  ,,Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, ce au oferit tinerilor din Orhei un program informativ cu genericul ,,Spune NU Traficului de Fiinte Umane”.

Activitatea a început cu o scenetă de teatru pe baza căreia au avut loc dezbateri şi discutii aprinse pe tema traficului de fiinţe umane, iar în final a fost vizionat filmului tematic ,,Lilya 4ever”.

În timpul activităţii toţi au participat activ în expunerea propriilor păreri asupra celor vizionate, astfel ajungându-se la concluzia că în zilele noastre trebuie să fim mai precauţi şi mai prudenţi cu persoanele necunoscute, să nu avem încredere în oamenii pe care îi cunoastem de puţin timp şi ne promit serviciu şi muncă uşoară în străinătate şi să nu lăsam ca nevoile noastre sa ne slăbească demnitatea şi integritatea noastră umană.

Aurelia Şpac,

Coordonator programe tineret al

Asociaţiei Umanitare „Filantropia Creştină”