ANTEM pune în discuţie rezultatele, necesităţile şi perspectivele în cadrul Programului de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova



La data de 19 aprilie 2013, ANTEM a organizat, la Comrat, masa rotundă cu genericul „Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova: Rezultate, necesităţi şi perspective”. Evenimentul a fost organizat cu susţinerea financiară a Înaltului Comisar pentru Minorităţile Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei.

Scopul organizării evenimentului a fost discutarea rezultatelor şi necesităţilor actuale a beneficiarilor şi trainerilor locali implicaţi în Programul de instruire lingvistică pentru minoritățile naționale, în perioada 2012-2013. Au fost puse în discuţie, de asemenea, perspectivele şi necesităţile cursanţilor pentru anul viitor.

 Atât beneficiarii, trainerii cât şi reprezentanţii autorităţilor locale au avut posibilitatea să se expună și pe marginea materialelor didactice şi metodelor de predare ANTEM utilizate în procesul de predare/învățare a limbii de stat. Un aspect la fel de important a fost evaluarea necesităţilor de instruire lingvistică, a minorităţilor etnice, pe teritoriul UTA Găgăuzia.

La sfârşitul evenimentului directorul ANTEM, dna Lucia Cucu, a decernat certificate de cunoaştere a limbii de stat, la nivelul A1, tinerilor din Găgăuzia care au fost implicaţi în cadrul Proiectului „Integrarea Tinerilor în Societate prin Instruire la Distanţă”. Acest proiect a fost desfășurat cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului Republicii Moldova în a doua jumătate a anului 2012.

La eveniment au participat Şeful Direcţiei de Învăţământ UTA Găgăuzia, dna Vera Balova, Vicebaşcanul UTA Găgăuzia, dl Nicolae Stoianov, reprezentanţi ai Colegiului Pedagogic din Comrat, Universităţii de Stat din Comrat, directori de licee, traineri şi cursanţi ANTEM.