Agenda CJI pentru luna februarie

În luna februarie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  are un calendar divers de activităţi.

Pe data de 1-3 februarie, Departamentul Instruire va organiza un training în cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin promovarea participării civice”.  20 de jurnalişti din regiunea transnistreană şi de pe malul drept al Nistrului, vor învăţa cum să realizeze materiale multimedia. Tot în cadrul acestui proiect va fi lansată cea de-a două etapă de instruire in blogging, pe parcursul căreia mai mulţi elevi din şcolile transnistrene vor fi instruiţi cum să scrie texte pentru blog-uri. 

 Un alt program de instruire va avea loc pe data de 21-24 februarie. Timp de 4 zile, 10 jurnalişti/blogeri  vor fi  instruiţi în domeniul jurnalismului civic.

Departamentul juridic va lansa raportul anual  privind situaţia presei în Republica Moldova pentru anul 2012, inclusiv regiunea transnistreană. Raportul va fi disponibil in limba română, rusă şi engleză pe pagina CJI.  De asemenea, Departamentul Juridic va organiza, în perioada 26 februarie -1 martie, 2 programe de instruire pentru specialiştii în relații cu publicul/purtători de cuvânt din cadrul instanțelor judecătorești, atât din Chișinău, cât și din raioanele Moldovei.

La Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism continuă cursurile de instruire.  În luna februarie studenţii vor învăţa să scrie pe teme sociale şi economice în cadrul cursurilor de profil.  Mai multe detalii găsiţi  accesând www.scoaladejurnalism.md.

Tot în această lună, CJI va lansa o ediţie actualizată a Ghidului Mass-media in Moldova, ce va include date despre instituţiile media din ţară, inclusiv regiunea transnistreană şi UTAG Gagauz-Yeri.  Ghidul va putea fi accesat online pe pagina CJI.

Precizăm, de asemenea, că  CJI acordă, fără plată, asistenţă juridică jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

Pentru a afla mai multe detalii despre activităţile Centrului, vizitaţi www.ijc.md, www.scoaladejurnalism.md, pagina şi grupul  CJI pe Facebook.