Program național de transparență a instituțiilor publice „Tinerii Guvernează”



291275_287306644633789_276167192414401_966654_661926596_oTinerii Liberal Democrați au lansat un program național de transparență a instituțiilor publice - „Tinerii Guvernează”. Scopul programului este asigurarea transparenței în instituțiile publice pentru a fortifica relația dintre tineri și autorități.

„Din cauza lipsei de transparență, instituțiile statului sunt privite cu neîncredere și reticență. Totodată, majoritatea tinerilor nu au fost niciodată la Guvern sau la Parlament și nu cunosc care sunt atribuțiile fiecărei instituții. Astfel, ne-am propus ca tinerii să viziteze organizațiile de stat pentru a cunoaște cum acestea funcționează”, a declarat astăzi, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu.

Potrivit sursei, în cadrul programului vor fi implicaţi 500 de tineri, care pe parcursul lunii noiembrie vor vizita Guvernul, Parlamentul, Ministerele, dar şi alte autorităţi publice centrale. Aceste vizite vor presupune prezentarea generală a instituţiei, întrevederi cu conducerea instituţiei, precum şi un tur al incintei cu accent pe punctele de interes.

La program pot participa tinerii din întreaga țară, indiferent de viziuni sau simpatii politice. Doritorii pot completa un formular special, care poate fi găsit atât la sediul central al PLDM, cât şi la sediile teritoriale.