Lecţii de liderism pentru femeile care vor candida la alegerile locale



Femeile din toate raioanele republicii care doresc să candideze la alegerile locale pot să se înscrie la un program de încurajarea a femeilor în vederea participării active în viaţa comunităţii. Programul îşi propune să contribuie la consolidarea bunei guvernări la nivel local prin încurajarea şi dezvoltarea abilităţilor femeilor din localităţile rurale de a se implica în iniţiativele comunitare şi de a participa în procesul decizional, public şi polivic, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Fundaţiei Soros-Moldova. 

Cursul de instruire începe de pe 25 februarie până pe 2 aprilie şi este format din trei module. Primul modul – „Dezvoltarea capacităţilor de liderism civic” se va desfăşura între 25 - 26 februarie. Al doilea modul – „Dezvoltarea capacităţilor de liderism polivic” va continua pe 10-12 martie, iar al treilea – „Elaborarea şi managementul proiectelor” se va desfăşura între 31 martie - 2 aprilie. 

Pentru a participa la program candidatele trebuie să dea dovadă de un interes spouit în realizări profesionale şi dorinţa de a forma parteneriate cu alte femei din ţară în promovarea liderismului. Dosarele de aplicare trebuie să includă motivaţia pentru participare la programul de instruire; formularul de înscriere şi CV-ul persoanei. Dosarele complete vor fi prezentate în formă electronică la adresa organizatorului, până pe 7 februarie. Instruirile se vor desfăşura în oraşul Chişinău. Organizatorii vor acoperi cheltuielile legate de cazare şi masă pe durata desfăşurări programului de training. 

Programul de Dezvoltare în Liderism pentru Femei este anunţat de către Programul Egalitate şi Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” şi este finanţat de către Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida).

 

Info-Prim Neo