Fundaţia Edelweiss a oferit un set de instrumente muzicale elevilor şcolii muzicale „Maria Bieşu” din Ştefan Vodă



Cei mai talentaţi copii de la Şcoala de Arte „Maria Bieşu” din or. Ştefan Vodă au primit un set de instrumente musicale în valoare de 41 000 de lei, notează Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al Departamentul relaţii publice al Fundaţiei. 

Reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss au înmânat acest cadou copiilor în prima zi de şcoală. Imediat ce au primit instrumentele, tinerele talente au organizat un mic concert pentru reprezentanţii fundaţiei Edelweiss şi profesorii lor. 

„Republica Moldova este renumită prin talentele sale musicale, care au cucerit lumea în cadrul sutelor de concerte şi festivaluri internaţionale. Prin intermediul acestui cadou dorim să susţinem aceste tinere talente, care doresc foarte mult să devină celebrităţi în lumea artei”, a spus în cadrul întâlnirii cu copiii talentaţi şi profesorii acestora, Lara Castraveţ, coordonator proiecte al fundaţiei Edelweiss. 

Directorul Şcolii de Artă „Maria Bieşu”, Ludmila Ruscanovschi, a spus că „setul de instrumente musicale nu numai că este un cadou foarte plăcut şi util, dar şi multaşteptat. Ne putem mândri cu copii talentaţi din şcoala de arte, dar instrumentele muzicale din dotare lăsău de dorit. Acum avem nu numai cu ce să facem lecţii, dar şi cu ce participa diverse concursuri muzicale şi festivaluri”. 

Potrivit comunicatului, Fundaţia Edelweiss este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceriVlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova. Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Iniţiativele Fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. „Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor”, se spune în comunicatul Fundaţiei Edelweiss.

 

http://www.info-prim.md