Anunț de selectare a liderilor/liderelor comunitari pentru a participa la Academia Liderului Comunitar

Distribuie prietenilor:


Poster Angajare Academie 4 940x445

Centrul CONTACT anunță concurs de selecție a 60 lideri comunitari din toată R.Moldova pentru a participa la un program de instruire în cadrul Academiei Liderului Comunitar.

Obiectivul Academiei:

Promovarea democrației participative și principiilor bunei guvernări la nivel local, prin formarea și consolidarea capacităților a 60 de lideri/lidere comunitari, lideri de opinie și activiști civici din centrul, nordul și sudul țării.

Activitățile din cadrul Academiei vor contribui la dezvoltarea abilitățile și cunoștințele liderilor comunitari în domeniul legislației pentru participarea cetățenească, implicarea  în procesul decizional, lobby și advocacy în promovarea intereselor comunitare și organizarea/desfășurarea acțiunilor comunitare.

Grup-țintă

Academia este destinată activiștilor/activistelor și liderilor/liderelor comunitari.

Programul instruirilor va include următoarele subiecte:

  1. Cadrul legal pentru participarea cetățenească;
  2. Implicarea în procesul decizional: forme și metode;
  3. Lobby și advocacy în promovarea intereselor comunitare;
  4. Organizarea și desfășurarea acțiunilor comunitare.

Participanții vor urma un program de instruire de 8 zile divizat în 4 sesiuni de instruire (în limba română și rusă, la necesitate) a cate 2 zile fiecare, planificat pentru perioada aprilie-august 2020.

După finalizarea instruirilor, participanții, cu susținerea formatorilor Academiei, vor demara activități practice de soluționare a unei probleme identificate, iar cele  mai bune inițiative locale vor primi suport financiar pentru implementare.

Prima ediție a Academiei va finaliza cu o Gală a bunelor practici. În cadrul acesteia, vor fi  prezentate rezultatele activității Academiei și practicile de succes în asigurarea transparenței, accesului la informație și implicarea publicului în procesul decizional și soluționarea problemelor comunitare, realizate de absolvenții ei.

Persoanele interesate de participarea în cadrul Academiei, sunt rugate să completeze acest Formular online.

Data limită de aplicare la Academia Liderului Comunitar este 05 aprilie 2020, ora 18:00

Criterii de selectare a participanților:

  • Experiență în activism și dezvoltare comunitară;
  • Motivație personală;
  • Reprezentativitate geografică;

Notă: Doar persoanele selectate vor fi contactate. Centrul CONTACT nu face discriminare, în procesul de selectare, pe criteriu gen, sex, rasă, etnie, limbă etc.

Cheltuielile de alimentare și transport (tur-retur) vor fi acoperite integral de organizatori (Centrul CONTACT).

Proiectul „Academia Liderului Comunitar”, implementat de Centrul Contact, este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet