Bursă în SUA și Marea Britanie pentru elevii claselor a X-aLiga Națională de Dezbateri Preuniveristare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2021-2022  în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA și Marea Britanie.

Pentru SUA sunt următoarele programe de studii: ASSIST full scholarship, ASSIST Reduced Fee și DAVIS.

          Programul ASSIST full scholarship oferă posibilitatea de a studia în școli private din SUA în decurs de un an. Bursă include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 3000 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

          Programul ASSIST Reduced Fee  include  achitarea  de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, precum și plata parțială a taxei pentru studii  și cazare.

          Programul DAVIS oferă posibilitatea de a studia timp de 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei, care ulterior va permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suportă cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărți, etc.

În Marea Britanie sunt următoarele programe de studii:  HMC full scholarship și HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a studia în școli private din Marea Britanie în decurs de 2 ani.

Programul HMC Full Scholarship oferă posibilitatea de a studia timp  de 2 ani în școli private din Marea Britanie. Bursă include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxa de 1250 lire sterline , cheltuielile de transport, asigurarea medicală și viza.

Programul HMC Reduced Fee presupune plata partială pentru studii care variază între  6000 și 10000 lire sterline pe an.

Criterii de eligibilitate:

  • • Elev al clasei a X-a
  • • Cunoașterea bună a limbii engleze
  • • Media generală a clasei a IX-a peste 8,5

Pentru participarea la concurs trebuie să va înregistrați pe site-ul LNDP :www.debate.md și să expediati tabelul cu notele obținute la finele cl.IX-a.

Termenul limită de înregistrare este 13 noiembrie 2020, orele 17:00.

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de program : Costel Guțu

Pentru informații suplimentare va puteți adresa la telefoanele :  067100777 (022 288573)Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet