Burse

Burse de studiu: Academia politică FES 2020

Distribuie prietenilor:


Unul din obiectivele Fundației Friedrich Ebert (FES) este de a contribui la formarea unei noi generații de politicieni care să reprezinte cu devotament și competență interesele comunităților din care fac parte, oferind soluții social-democrate sustenabile.

În această ordine de idei, Fundația Friedrich Ebert (FES) anunță un concurs de înscriere la ediția 2020 a Academiei Politice pentru tineri politicieni, funcționari publici, membri activi ai societății civile, jurnaliști care doresc să-și perfecționeze cunoștințele și abilitățile politice în cadrul unui program de instruire inovativ.

Structura și calendarul programului

Programul de instruire cuprinde patru module, structurate în baza ideilor fundamentale pe care se sprijină domeniile de acțiune ale democrației sociale. Modulele programului vor aborda fundamentele democrației sociale și modele de societate în comparație; statul social și arhitecturi ale statului social, precum și provocările la adresa statului social; orientările democrației sociale în materie de politică economică; comunicarea politică etc. Sesiunile de instruire vor purta un caracter interactiv, practic, fiind conectate la temele de actualitate ale societății moldovenești.

Sesiunile de instruire (4) vor avea loc la weekend- începând cu vineri după masă până duminică după masă- în perioada martie-septembrie 2020. Sesiunile se vor desfășura în diverse locații din țară.

Fundația Friedrich Ebert va acoperi costurile de organizare, transport, cazare și masă.

Condiții de participare

Pentru a fi eligibili, participanții la academia politică FES trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani;
  • să împărtășească valorile stângii democratice;
  • să aibă o implicare activă în viața socială;
  • să nu mai fi participat la programe de instruire organizate de FES.

Participanții la programul de instruire îşi asumă angajamentul de a frecventa toate sesiunile cu maximă implicare în procesul de instruire.

Selectarea participanților se va face în bază de concurs. Doritorii sunt rugați să expedieze la adresa de mai jos CV-ul şi un eseu (maxim 2 pagini) la una din temele:

-        Democrația socială în acțiune în Republica Moldova: cum o văd eu?

-        S-a vorbit de multe ori despre faptul ca divizarea ‘stânga-dreapta’ în politica moldovenească este falsa, deoarece se bazează pe geopolitică. Cum ar arata, in viziunea Dvs., o platforma a unui partid cu adevărat de stânga (menționați 4-5 valori/ priorități)?

-       Cum văd eu un proiect de stat social în Republica Moldova?

Așteptăm aplicațiile Dvs. de participare până pe 28 februarie 2020, la adresa de e-mail natalia.hadei@fes-moldova.org 

Persoana de contact: Natalia Hadei, asistent program FES. Tel. 022 855 832


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet