O viață mai bună pentru mamele singure, aflate în situații dificile



Asset 2301144Am sprijinit financiar inaugurarea primului centru maternal din Anenii Noi, care va oferi suport și găzduire temporară mamelor cu copii aflate în dificultate. Noul serviciu social a fost inițiat de CCF/HHC Moldova, în colaborare cu autoritățile publice locale.



Centrul maternal este destinat cuplurilor mamă-copil, inclusiv gravidelor aflate în ultimul trimestru de sarcină, care se află în situații dificile și riscă separarea copilului de familie. Este vorba de mame singure, mame minore, mame care provin din familii marginalizate, vulnerabile, neacceptate de familie/parteneri, victime ale abuzului, mame fără un loc de trai etc. Serviciile sociale în cadrul centrului sunt oferite gratuit, pe un termen scurt și mediu (3-12 luni). Mamele minore sunt găzduite până la împlinirea majoratului.

Suportul financiar, în sumă de 60.000 de euro, a fost valorificat pentru procurarea imobilului în care se află Centrul maternal și a terenului adiacent. Instituția a fost asigurată cu tot echipamentul necesar, inclusiv mobilier pentru mame și copii, sistem sanitar, dormitoare, bucătărie etc.