A inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului 2007In premiera pentru Republica Moldova, luni, 23 aprilie 2007, la orele 11.00, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Tineretului (MET), Directiei Generale, Educatie, Tineret si Sport (DGETS), Consiliului National al Tineretului din Moldova (CNTM), Tinerii pentru Dreptul la Viata (TDV) si Ziarul nr. 1 pentru Tineri "Asta DA" au lansat in cadrul unei conferinte de presa "Saptamana Nationala a Voluntariatului 2007" (SNV).

Invitatii s-au referit la necesitatea cadrului legal cu privire la voluntariat, rolul voluntariatului in sistem educational, planul de activitate a SNV si promovarea voluntariatului prin mass-media.

1236.jpgVictoria Rusu, director executiv TDV a mentionat ca "SNV urmareste recrutarea noilor voluntari, care sa fie implicati in activitatile organizatiilor neguvernamentale si ca institutiile statului sa constientizeze ca au nevoie de activitatea voluntarilor". Paula Enache, coordonator comunicare a Directiei Tineret a Ministerului Educatiei si Tineretului a declarat ca "ministerul este implicat in activitati de voluntariat, prin elaborarea proiectului de lege, care va fi inaintat in cur�nd pentru dezbateri in Parlament".

Amintim ca SNV este lansat de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Tineretului (MET) si Directia Generala, Educatie, Tineret si Sport (DGETS), cu sustinerea Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatiei Soros-Moldova (FSM).