Jurnalism comunitar pentru tinerii din Bălți și SîngereiCoperta

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al doilea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din cadrul Fondului pentru Tineri din Bălți și Sîngerei, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din Bălți: „Ne bucurăm că sunteți alături de noi astăzi, scopul acestui eveniment este instruirea dumneavoastră în ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar și cum vă puteți implica în viața localității din care faceți parte, dar și cum să identificați soluții la anumite probleme”.

„Instruirea în domeniul jurnalismului comunitar este binevenită tinerilor din cadrul Fondului, deoarece obținând experiență în această sferă, aceștia vor putea să înțeleagă mai bine care sunt necesitățile cetățenilor, vor putea să scoată în evidență persoane talentate din localitate, tradiții și obiceiuri specifice locului, încercând să-și schimbe comunitatea spre bine”, a menționat formatorul „Fondului pentru Tineri din Bălți și Sîngerei”, Rodica Frecauțanu.

Tinerele și tinerii participanți la eveniment s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.

„Mi-a plăcut podcast-ul, în special conținutul pe care l-am ascultat. Tematica era exact ceea de ce am avut nevoie. Deoarece activitățile noastre în cadrul „Fondului pentru Tineri din Bălți” presupun direct implicarea noastră în dezvoltarea jurnalismului comunitar. Iar ceea ce cunoaștem noi despre asta, ne va ajuta în continuare pentru activitățile planificate”, a spus participanta la eveniment, Elena Bajereanu.

Proiectul „Jurnalismul comunitar: comunicare pentru comunitate” are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

* * *

Această activitate a fost produsă în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

275978299 366324838687442 2223945240594103456 n275969422 522601195945668 7536455652717074076 n