În raionul Ialoveni a fost lansat un nou proiect menit să îmbunătățească guvernarea locală prin acțiuni de watchdog



ialoveni canada 2021

În luna iunie, portalul de știri IaloveniOnline.md a inițiat implementarea proiectului “IaloveniOnline.md – watchdog (câine de pază) pentru o guvernare locală mai responsabilă, incluzivă și transparentă”, finanțat de Fondul Canadian pentru Inițiative Locale.

Proiectul își propune să sprijine democratizarea în raionul Ialoveni prin activități de monitorizare a administrației publice locale, pentru un proces de luare a deciziilor mai responsabil, inclusiv și transparent.

Astfel, în perioada iunie 2021 – februarie 2022, echipa IaloveniOnline va reflecta prin materiale jurnalistice activitatea administrației publice locale în raionul Ialoveni, va transmite în direct și va înregistra ședințele consiliilor locale, va monitoriza transparența decizională online a celor 25 de primării și a Consiliului raional și, totodată, va elabora articole de presă care vor reflecta subiecte de interes comunitar.

Timp de peste trei decenii, Canada finanțează proiecte de asistență pentru dezvoltare în peste 120 de țări prin Fondul Canadian pentru Inițiative Locale / Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). CFLI în Republica Moldova sprijină proiecte mici propuse și implementate de ONG-uri și alte organizații comunitare și care răspund nevoilor identificate ale comunităților locale.

CFLI FCIL bloc signature block bilingual