Seminarul de instruire în cadrul proiectului "Tinerii lideri pentru o educaţie democratică”



Pe 17 – 18 octombrie, în incinta complexului de odihnă „La Popas”, din Molovata Nouă, Dubăsari, se va desfăşura un seminar de instruire a 12 tineri din mai multe localităţi din stânga Nisrului.

Seminarul are loc în cadrul proiectului „Tinerii lideri pentru o educaţie democratică”, implementat de către Institutul pentru Studii Politice şi Educaţie Democratică în pareneriat cu Asociaţia Obştească «Tinerii din Stânga Nistrului». Suportul financiar este oferit de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

Scopul acestui seminar este instruirea acestor tineri pentru ca aceştia să fie capabili, pe viitor, să organizeze şi să petreacă, independent, seminare de informare a cetăţenilor pe următoarele teme: principiile democraţiei, drepturile omului şi liderism civic.

În prima zi, cei 12 tineri vor fi instruiţi în următoarele domenii: principiile democraţiei, promovarea drepturilor omului, liderism civic. A doua zi este planificată pentru următoarele teme: modalităţi de organizare a unui seminar de informare, jocuri energizante şi de cunoaştere necesare pentru petrecerea cu succes a unui seminar de informare şi modalităţi de evaluare a activităţii.

Temele prezentate în cadrul trainingului vor fi necesare pentru ca tinerii să poată organiza independent seminare de informare pentru semenii lor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din r-nul Dubăsari.

 

www.ispedmd.wordpress.com