Tinerii își modelează viitorul



01Unul din mecanismele prin care sunt încurajate comportamentele și inițiativele tinerilor legate de: filantropie, inițiativă civică și responsabilitate este programul „Fondul pentru Tineri”.

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, pentru noua echipă „Fondul pentru Tineri Cahul” ediția III, a fost organizat un training cu genericul „Formarea și consolidarea echipei de voluntari a Fondului pentru Tineri Cahul”.

În cadrul training-ului au fost atinse următoarele tematici: formarea și consolidarea grupului, comunicarea și colaborarea în grup, planificarea și organizarea activităților de promovare a „Fondul pentru Tineri Cahul”.

Beneficiari au fost 19 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 - 22 ani, elevi și studenți din instituțiile de învățământ din or. Cahul.

Trening-ul a fost livrat de: Aliona Berdilo – AO „Perspectiva” or. Cahul, Ina Arseni – AO „Concordia” mun. Chișinău și Alexandr Godoroja – Centrul Resurse pentru Tineri „UniT” or. Criuleni. Formatorii fiind beneficiari ai Cursului de Lungă Durată în Formare de Formatori.

Instruirea a fost organizată în cadrul proiectelor „Fondul pentru Tineri Cahul” cu suportul financiar oferit de Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin Intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Fiți alături de noi pentru a vedea cum se vor desfășura următoarele activități pe site-ul: www.millenium.md și www.mts.gov.md

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.

Pentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana, tel. 068093861, sau e-mail: anisoarabezarau@gmail.com