Într-o atmosferă neformală, jurnaliștii au aflat mai multe despre obiectivele UNFPA în Moldova



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) au întrunit, miercuri, 10 februarie, în cadrul unui prânz de lucru, jurnaliști și editori media pentru a discuta despre obiectivele UNFPA în Moldova.

Într-o atmosferă neformală au fost prezentate programele și acțiunile pe care le desfășoară UNFPA în colaborare cu partenerii naționali în cele patru domenii de bază: planificarea familiei și sănătatea reproductivă, tineret, gender, populație și dezvoltare.
Gazda evenimentului, Ian McFarlane, Reprezentantul UNFPA în Republica Moldova, i-a provocat pe jurnaliști la o discuție despre tematica socială pe care o abordează în materialele lor și procedeele jurnalistice pe care le utilizează pentru a atrage atenția publicului asupra unor probleme importante și pentru  a influența procesul decizional.

În cadrul prânzului de lucru s-a discutat și despre oportunitățile de colaborare dinte UNFPA și instituțiile media. Reprezentanții UNFPA și-au manifestat toată deschiderea pentru a colabora cât mai eficient cu jurnaliștii, astfel încât subiectele de interes public să nu lipsească din agenda presei, iar unele tematici, cum ar fi situația vârstnicilor, violența în familie, etc. să se afle permanent în atenția presei.

Jurnaliștii au sugerat mai multe idei privind formatul în care ar putea fi prezentate anumite subiecte cu impact asupra publicului și a factorilor de decizie. Totodată, ei au menționat că uneori este necesar să fie informați despre anumite subiecte, deoarece domeniul social este foarte extins și experții ar putea scoate în prim-plan anumite probleme.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul Fondului ONU pentru Populație în Moldova.