Împreună cu cetățenii pentru o mai bună guvernare în orașul Cahul



                                                                            COMUNICAT

Azi, 18 noiembrie, la Cahul a avut loc masa rotundă prilejuită de lansarea proiectului ”Împreună cu cetățenii pentru o mai bună guvernare în orașul Cahul”. La eveniment au luat parte aleșii locali și funcționari publici ai primăriei și raionului Cahul, reprezentanți ai agențiilor de stat, organizațiilor neguvernamentale, mass media și cetățeni activi.

Proiectul care se va desfășura în perioada octombrie 2015 - martie 2016 își propune să promoveze buna guvernare în orașul Cahul și să contribuire la reducerea gradului de corupție prin instruirea și responsabilizarea administrației publice locale, precum și prin implicarea activă a cetățenilor în acțiuni de monitorizare a activității autorităților locale.

Proiectul prevede o serie de activități printre care instruiri pentru aleșii locali și funcționarii publici în domeniul transparenței administrative, achizițiilor publice, asigurării integrității. De asemenea, proiectul va acorda asistență tehnică la evaluarea și îmbunătățirea actelor normative ale APL Cahul în domeniul anti-corupție.

O componentă importantă a proiectului va fi instituirea unui Comitet de Monitorizare al Cetățenilor care va monitoriza activitățile primăriei Cahul, inclusiv ale Consiliului orășenesc Cahul în domeniul transparenței administrative, integrității aleșilor locali și funcționarilor publici, și anti-corupție.

Un alt obiectiv al proiectului este sensibilizarea opiniei cetățenilor din raionul Cahul privind formele și pericolele corupției. Ca urmare a spectacolelor de teatru social care vor fi organizate în cadrul proiectului, cetățenii vor înțelege mai bine fenomenul corupției și mecanismele de prevenire a acestuia.

Proiectul este implementat de Asociația Cetățenilor cu Inițiativă (ACI) în parteneriat cu Primăria orașului Cahul, finanțat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău din Fondul pentru Bună Guvernare.

Articol adaugat de: Sofia ursul