Reporter Local a câștigat un grant de 1.000 de dolari. ÎNCĂ mai poți aplica și tu!



Screenshot 1Proiectul Reporter Local a devenit câștigătorul unui grant implementat de către Programul Național de Mentorat pentru Femei „Inspir-o!” Cu banii obținuți, cca. 1.000 de USD, echipa StiriLocale.md va desfășura o serie de activități menite să crească popularitatea platformei Reporter Local (www.reporter.stirilocale.md). 

La mijlocul lunii iunie, la Chișinău, va fi organizat un seminar pentru tinerii care participă activ în cadrul acestui proiect. Participanții vor avea ocazia să-și îmbunătățească capacitățile de scriere a articolelor și să învețe mai multe despre instrumentele online. De asemenea, cei mai activi autori vor primi diplome, premii și legitimații în cadrul proiectului.

Urmează ca mai apoi să fie organizate o serie de deplasări în liceele și instituțiile de învățământ din unele centre raionale. Aceste activități au drept scop de a face cunoscută platforma Reporter Local, pentru ca tinerii interesați să se poată implica activ în viața comunității.

Grantul a fost contractat de către coordonatoarea Reporter Local, Ana Bejenaru, care este parte a Programului Național de Mentorat pentru Femei. 

Reporter Local promovează tinerii activi, încadraţi în diverse activităţi de voluntariat și care vor să se facă cunoscuți și auziți la nivel național. Dacă vrei și tu să te alături echipei, trimite un mesaj cu CV-ul tău pe adresa reporter@stirilocale.md. Programul de aplicații rămâne deschis până la 31 mai!

Proiectul „Inspir-o” s-a lansat în decembrie 2012 și este realizat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) și cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA.