3700 locuitori aprovizionați cu apă - lansarea apeductului din s. Roșu, raionul Cahul



La 8 noiembrie 2012, va fi inaugurat apeductul din satul Roşu, raionul Cahul. Acesta va asigura cu apă potabilă cei peste 3700 de locuitori ai satului. Proiectul de aprovizionare cu apă a fost gestionat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud, cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Evenimentul de inaugurare va marca aniversarea a 509 ani de la prima atestare documentară a satului Roşu. La lansarea şi-au confirmat participarea secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al RM, Anatolie Zolotcov.

Deschiderea oficială a festivităţilor este la ora 12:00, iar inaugurarea apeductului este programată pentru ora 15:30.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al României.