Ludobusul işi continuie activităţile în satele care au suferit în urma inundaţiilor



Ludobusul işi continuie activităţile în satele care au suferit în urma inundaţiilor

din vara anului curent.

În data de 1 septembrie 2010 Asociaţia „Prietenii Copiilor” cu suportul UNICEF Moldova a dat start proiectului „Ludobusul – suport psiho-social copiilor afectaţi în urma inundaţiilor”.

Scopul proiectului este promovarea integrării sociale a copiilor afectaţi de inundaţii prin organizarea de activitati de animaţie psiho-socială în parteneriat cu APL.

După 3 luni de activitate a Ludobusului în cele 5 sate afectate în urma inundaţiilor (Obileni, Nemţeni, Leuşeni, Ghioltosu şi Goteşti) echipa de animatori-voluntari aduce copiilor activităţi noi şi deosebite de cele anterioare prin organizarea a 5 „Turneie de joc” şi 5 sărbătoari dedicate lui „Moş Nicolae” în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie 2011.

Turneul jocului constă în următoarele etape: - anunţarea  jocului, - prezentarea participanţilor, - competiţia propriu-zis, - premierea învingătorilor. În fiecare din cele 5 sate beneficiare ale proiectului  se va organiza câte un turneu de joc în cadrul căruia se vor propune diverse ateliere, la care copii vor participa alături de părinţii lor pentru a cîştiga cît mai multe puncte cu care ulterior vor participa la „Marea licitaţie”. În cadrul atelierelor copii vor forma perechi cu părinţii, buneii sau fratele şi sora mai mare, pentru a putea participa la activitatea propusă, cei ce nu vor veni cu părinţii vor forma perechi între ei, pentru a asigura accesul la joc pentru toţi cei prezenţi.

În cadrul sărbătorii dedicată lui Moş Nicolae, ne propunem să organizăm jocuri-spectacol, la care vor participa atît copii cît şi părinţii acestora. Sărbătoarea v-a fi moderată de Prichindeii (animatori-voluntari), care îi vor ajuta pe copii să treacă cu brio de încercările Babei Cloanţa, care nu-i permite lui Moş Nicolae să le împartă copiilor cadouri. Iar pentru a fi siguri de succes, prichindeii îi vor îndemna şi pe părinţi să-şi ajute copii, participînd la concursurile propuse de Baba Cloanţa.

Credem că în urma acestor activităţi numărul părinţilor şi interesul lor faţă de activităţile desfăşurate cu Ludobusul să crească, acordînd astfel o atenţie mai mare copiilor săi, îmbunătăţind procesul de comunicare a acestora.

Deasemenea cadrele didactice vor participa la aceste activităţi, astfel avînd posibilitatea să-şi cunoască mai bine elevii şi părinţii,  să cunoască noi tehnici şi metode de lucru pe care le vor utiliza în practica lor de viitor.

* * *

Asociaţia „Prietenii Copiilor” este o organizaţie nonguvernamentală, constituită la 20 februarie 2002, ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova. Misiunea Asociaţiei este valorificarea educaţiei non-formale şi promovarea culturii jocului pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Victoria Morozov

Responsabil relaţii cu publicul Asociaţia „Prietenii Copiilor”

Tel.:  +373 22 595931, GSM: +373 69379870

Email: victoria@prieteniicopiilor.md