În Republica Moldova a apărut o nouă platformă de crowdfunding. Este vorba despre Sprijina.md



111111 min

Sprijina.md –  este o platformă de crowdfunding din Republica Moldova (pe baza de organizare socială), care are ca scop suportul tendințelor și schimbărilor pozitive în societatea prin conectarea inițiatorilor de proiecte și potențialilor susținători financiari.

Prin lansarea proiectului fondatorii doresc să devină cea mai mare comunitate online, prin şi cu sprijinul oamenilor, ce au drept scop să susţină inovaţia, creativitatea şi performanţă care vor genera impact pozitiv în comunitate.

Crowdfundingul (din limba engleză crowd – mulțime și funding – finațare) a demonstrat deja că are puterea de a transforma lumea într-un loc mai bun prin puterea oamenilor simpli care doresc să dea o mână de ajutor, să susțină un caz sau un proiect sau care au idei și talent dar nu și resurse.

Revoluția tehnologică din ultimii ani și ascensiunea internetului au determinat ca această putere să se întărească continuu fără ca noi să ne dăm seama. Republica Moldova este tărâmul oamenilor cu multe idei bune, dar fără resurse de a le fructifica. Tocmai de aceea, potențialul neexploatat al multifinanțării este foarte mare în țara noastră, iar platforma sprijina.md își propune să fructifice acest potențial.

Inregistrarea pe site-ul www.sprijina.md este gratuită, la fel și crearea unui proiect. Platforma operează comisioane în funcție de succesul campaniei tale dar și a procesatorilor de plăți după cum urmează:

Comision pentru acceptarea cardurilor: 0,7 % – 3.0% din suma operaţiunii;

Comision PayPal –  3,4 % –  5,4 % + taxa fixă iar retragerea 4.00 euro.

Comision pentru orațiunile la ghişeele MAIB – 2.0 % din suma recepționată, dar nu mai puțin de 5 lei și nu mai mult de 50 lei pentru fiecare plată primită de la Plătitori în favoarea Clientului. Remuneraţia se va achita de către Plătitor, prin document de plată intern, în momentul efectuării încasării plății în favoarea Clientului;

Comision pentru operațiunile la terminalele de plată RunPay – 0.0% din suma operaţiunii.

Proiectul sprijina.md, gestionat de A.O. Comunitatea Tinerilor Ambițioși va reţine un comision de:

– 3 % din suma strânsă dacă obiectivul de colectare va fi atins;

– 5 % din suma strânsă, dacă obiectivul de colectare nu va fi atins. Acest lucru va încuraja persoanele să-și stabilească obiective realiste pentru proiectele lor.

Procentul reținut este alocat promovării proiectelor si dezvoltării tehnice a platformei.

Concret, inițiatorul proiectului va primi suma colectată minus comisionul aferent platformei şi minus comisionul reținut de terţe părţi ce operează plata. Vă rugăm să atrageți atenție la acest comision când calculați suma de care aveți nevoie pentru realizarea cu succes a proiectului.

Fondatorii își propun democratizarea mediului de fundraising din Republica Moldova, astfel încât oricine să poată să acceseze și să utilizeze mijloacele moderne și eficiente prin care îşi pot îndeplini visurile și-și pot dezvolta și implementa proiecte.

Mai multe detalii găsești aici: https://www.facebook.com/sprijina.md/ sau pe site-ul: www.sprijina.md