Plan activități zilnice online din cadrul SNV2020 ALTFel – activități deschise pentru doritori

Distribuie prietenilor:


AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din resursele alocate sectorului de tineret, în perioada septembrie – noiembrie 2020, implementează proiectul „SNV 2020 ALTFel”.

În cadrul proiectului sunt planificate evenimente zilnice online, deschise pentru participarea voluntarilor și doritorilor de a-și mări orizonturile în domeniul voluntariatului. Aici propunem lista activităților planificate pentru perioada 04 - 11 octombrie 2020 în cadrul proiectului ”SNV2020ALTFel”.

Pentru a participa, intră pe pagina de fb al organizației https://www.facebook.com/CIDPAnima și lasă în comentarii ”Particip” la evenimentul care te interesează sau scrie-ne la adresa de e-mail ngo.anima@gmail.com un mesaj cu cuvântul ”Particip – titlul evenimentului din tabel” în titlul mesajului și noi revenim cu link de conectare pentru fiecare doritor.

 

Titlu activitate

Ziua și ora desfășurării

 

Descrierea activității

 

Sunt invitați să participe

Anticafeneaua voluntarilor 2020

Luni, 5 octombrie

Ora 16:00

(durata 90 – 120 minute)

Activitatea va implica minim 50 voluntari, doritori de a participa din întreaga țară. Scopul activității este de a oferi spațiu pentru schimb de experiență națională și internațională voluntarilor. La acest eveniment sunt invitați 7 voluntari internaționali, care au avut misiune de voluntariat în RM sau în alte regiuni. Vor fi promovate practici internaționale de voluntariat, prezentate organizații care promovează voluntariatul internațional în RM.

·   Voluntari și doritori de a participa la platforma de schimb de experiență.

Quiz național ”Voluntariatul fără hotare”

Marți, 6 octombrie

Ora 16:00

(durata 30 – 60 minute)

Activitate online, în care vor fi implicați minim 100 de voluntari din întreaga țară. Quiz – ul prezintă 3 secțiuni de întrebări, după fiecare secțiune se vor stabili câștigătorii evenimentului. La final, vor fi premiați primii 5 participanți, care vor oferi mai multe răspunsuri corecte în timp eficient.

·        100 voluntari participanți;

·        Primele 5 locuri premiate;

Dezbateri Academice ”Acest parlament propune introducerea limitei de vârstă pentru accesarea practicilor de voluntariat, de până la vârsta pensionării!”

Miercuri, 7 octombrie

Ora 16:00

(durata 30 – 60 minute)

Activitate online, cu înregistrare prealabilă a rundei de Dezbateri Academice, iar la ora 16:00 materialul va fi postat pe pagina fb al organizației. Cei care sunt interesați, pot vizualiza materialul și îl pot păstra pe conturile rețelelor de socializare personale.

·        6 tineri participanți la activitate;

 

Sesiune online ”Cum pot deveni instituție gazdă de voluntariat!”

Joi, 8 octombrie

Ora 16:00

(durata 90 – 120 minute)

La această activitate vor fi invitate organizații/entități care își doresc să devină instituție gazdă. Activitatea va avea loc pe online, coordonată de experți. Din fiecare localitate parte a SNV2020ALTFel, v-a participa cel puțin o organizație/membru.

Doritorii pot da ”Particip” pe pagina AO CIDP ANIMA/ fb sau la adresa ngo.anima@gmail.com

·        Minim 25 participanți, reprezentanți ai entităților interesate de a fi informate despre procedura de a lua statut de IGAV;

·        O sesiune online de 2 ore desfășurată;

Biblioteca vie/ Față în față cu voluntari naționali și internaționali-   bune practici de voluntariat, online

Vineri, 9 octombrie

Ora 16:00

(durata 90 – 120 minute)

La această activitate sunt invitați voluntari naționali și internaționali, care vor putea relata experiența lor în domeniu. Fiecare istorie a  voluntarilor  va fi prezentată ca o carte, unde participanții vor avea posibilitate să-i descopere în tehnica Biblioteci vii. Activitatea va avea loc online, cu implicarea a minim 30 participanți. Doritorii sunt invitați să se înscrie. Evenimentul va avea loc pe platform zoom.

·        30 participanți antrenați în activitate;

·        Minim 9 voluntari naționali/

internaționali invitați;

Concurs Galerie online a celor mai ambițioase campanii de voluntariat din 2020

Duminică 11, octombrie

Încheiere proces de depunere a dosarelor 23:59 pe ngo.anima@gmail.com

Activitatea are la bază un regulament de participare și jurizare a participanților care poate fi vizualizat la adresa de

https://civic.md/anunturi/voluntariat/53083-concurs-galerie-online-a-celor-mai-ambitioase-campanii-de-voluntariat-din-2020-saptamana-nationala-a-voluntaiatului-2020-altfel.html

Vor fi premiate primele 5 locuri. La activitate vor putea participa toate entitățile care au avut o campanie/acțiune de voluntariat în anul 2020. Toate lucrările vor fi realizate cu hashtag-ul SNV 2020.

·        Minim 10 entități participante la concurs;

·        Primele 3 locuri vor fi premiate cu cupe și certificate;

Pentru a urmări desfășurarea activităților planificate, accesează:

https://www.facebook.com/CIDPAnima

Pentru alte detalii:

Coordonator proiect

MIHALCEAN Nonna, 068 00 87 55

E-mail: ngo.anima@gmail.com

       

 act online SNV 2020


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet