Burse

American Councils for International Education anunță lansarea programului - Școala de Vară de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2020 Moldova” - ediţia digitală

Distribuie prietenilor:


American Councils for International Education Moldova în parteneriat cu American Councils for International Education Romania și cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova anunță lansarea Școlii de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2020 Moldova”- ediţia digitală.

Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura Americană și a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia din președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.

Tinerii care vor să aplice la ediţia digitală a Școlii de Leadership, Educație și Angajament Civic “J.F. Kennedy 2020 Moldova”, trebuie să aibă  între 15 - 17 ani.

Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a își dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea proiectelor civice în comunitatea lor.

Timp de o săptămână, participanţii vor fi implicaţi în ateliere de lucru, dezbateri, conferinţe online cu lideri activi în promovarea spiritului civic şi comunitar de la noi din ţară. După care tinerii vor dezvolta proiecte în comunitatea lor. Iar în Ianuarie 2021 participanţii vor avea parte de o tabără offline, unde vor avea ocazia să viziteze instituţii de stat, vor discuta cu jurnalişti despre liberatea presei,  vor interacţiona cu lideri din domeniul civic şi comunitar. Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită.

Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:

  • este elev la o școală din Republica Moldova
  • are minim 16 și maxim 18 ani împliniți în momentul începerii programului (27 iulie 2020)
  • este interesat față de tematica programului
  • este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate
  • este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate.
  • limba engleză intermediară

Toți doritorii de a participa sunt încurajați să aplice, răspunzând la întrebările din formularul următor în limba engleză:

https://forms.gle/xDqBPhVwq2iymyfy5

Pagina web a taberei:

www.campkennedymoldova.wixsite.com/about

Data limită de completare a formularului: 20 Iulie 2020

Tabăra va avea loc în perioada  27 iulie -  2 august  2020 online, 4 ianuarie – 10 ianurie 2021 la Chişinău

Email de contact: dbutnaru@americancouncils.org


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet