frule

Termeni de referință pentru selectarea unui consultat (ă) care va dezvolta Youth Score Card în regiunile Cahul și Ungheni 

Consultant(ă) 

Servicii de consultanță pentru dezvoltarea Youth Score Card-ului destinat regiunilor Cahul și Ungheni care va reflecta situația tinerilor, nevoile și progresul acestora în diverse domenii esențiale pentru dezvoltarea tineretului. 

Pentru 

Consiliul Național al Tineretului din Moldova 

Finanțatorul și perioada de implementare: 

Finanțat de European Union in The Republic of Moldova și implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova. Noiembrie 2023 – Octombrie 2024 

Tipul contractului 

Prestări servicii 

Perioada de lucru 

August – Septembrie 2024 

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) planifică dezvoltarea unui Youth Score card pentru regiunile Cahul și Ungheni în cadrul proiectului „Dezvoltarea politicilor de tineret în Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova și implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova. Acest instrument va evalua și monitoriza starea și procesul de dezvoltare a sectorului de tineret în aceste regiuni, facilitând astfel luarea deciziilor informate și adaptarea politicilor publice locale la necesitățile reale ale tinerilor. 

Scopul consultantului(-ei) în dezvoltarea Youth Score Card-ului pentru regiunile Cahul și Ungheni este să reflecte cu acuratețe situația tinerilor, nevoile și progresul acestora în diverse domenii esențiale pentru dezvoltarea tineretului.  

1.Scurtă descriere a proiectului: 

Proiectul are trei obiective specifice:  

O1: Responsabilizarea tinerilor - copii și adolescenți  

- Schimb de cunoștințe: Facilitarea călătoriilor de studiu între tinerii din Cahul și Ungheni, promovând schimbul de bune practici. Călătoriile de studiu sunt organizate între regiunile cheie, cu potențialul de a se extinde și în alte regiuni care au înregistrat bune practici în participarea tinerilor, cum ar fi Ialoveni, Bălți.  

- Mentorat: Lansarea mentoratului și a monitorizării de la egal la egal pentru grupurile de tineri, asigurând o îndrumare susținută și o creștere în funcție de activitatea pe care o desfășoară.  

- Formare: Organizarea a 8 sesiuni specifice pentru grupurile de tineri, punând accentul pe consolidarea competențelor și schimbul de cunoștințe în subiecte precum advocacy și lucrul cu părțile interesate, munca în echipă și managementul intern, dezvoltarea organizațională, consolidarea inovației etc. 

- Consolidarea capacităților: Echiparea administratorilor de școli din Cahul și Ungheni cu instrumentele necesare pentru a crea noi PC-uri și sprijinirea creșterii celor existente. 

 - Sprijin pentru vizibilitate: Asistarea grupurilor de tineri în elaborarea și tipărirea de materiale promoționale pentru a le spori vizibilitatea.  

O2: Accesul tinerilor la serviciile oferite de centrele de tineret și administrațiile publice  

- Monitorizare și analiză: Implementarea unor programe de mentorat asociate cu o evaluare detaliată a Scorul tinerilor pentru Cahul și Ungheni în 2024.  

- Vizite de studiu: Organizați călătorii axate pe înțelegerea și îmbunătățirea serviciilor pentru tineri. - Mecanisme de sprijin: Stabilirea unor cadre adaptate pentru a aborda provocările și nevoile unice ale centrelor de tineret.  

- Promovare: Desfășurarea unor campanii cuprinzătoare online și offline pentru a crește gradul de conștientizare a serviciilor oferite de centrele pentru tineret.  

O3: Consolidarea instituțională pentru organizațiile de tineret  

- Transfer de expertiză: Oferirea de cunoștințe specializate privind aspectele juridice, organizaționale și politice organizațiilor centrate pe tineret.  

- Formare strategică: Desfășurarea de sesiuni pentru APL din Cahul și Ungheni, care să evidențieze implementarea strategiei de tineret și dezvoltarea comunității.  

- Instruire colaborativă: Inițiativa de instruire va avea drept scop promovarea cooperării interregionale între tineri. 

2. Obiectivele intervenției și cerințele față de serviciile solicitate: 

O1: Dezvoltarea unui Youth Score Card care să reflecte în mod detaliat și precis situația actuală a tinerilor, nevoile lor specifice și progresul acestora în diverse domenii esențiale pentru dezvoltarea lor, prin colectarea și analizarea datelor relevante din regiunile respective. 

O2: Oferirea de recomandări bazate pe analiza Youth Score Card pentru a sprijini elaborarea și implementarea unor politici publice și intervenții adaptate nevoilor și provocărilor întâmpinate de tinerii din regiunile Cahul și Ungheni, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă și incluzivă a sectorului de tineret. 

3. Activități cheie: 

  • Identificarea nevoilor specifice și reale ale tinerilor din regiunile Cahul și Ungheni;  
  • Definirea unui set de indicatori relevanți pentru măsurarea stării și dezvoltării tineretului; 
  • Stabilirea metodologiei  de analiză și colectare a datelor necesare. Instrumentele recomandate: sondaje, interviuri și focus grupuri cu tinerii din regiunile cheie și alți actori relevanți;  
  • Analiza și interpretarea datelor colectate pentru a oferi o imagine clară și cuprinzătoare a situației tinerilor din regiunile menționate. Recomandare: identificarea tendințelor și problemelor majore; 
  • Elaborarea Youth Score Card, incluzând indicatorii cheie și metodologia de măsurare. Recomandare: validarea Youth Score Card prin consultări cu părțile interesate; 
  • Elaborarea raportului final care va include recomandări pentru intervenții și politici publice. 

4. Produse livrate:  

  • Planul de acțiune și metodologia proiectului; 
  • Setul de date colectate;  
  • Youth Score Card pentru regiunile Cahul și Ungheni; 
  • Raportul final (analiză și recomandări). 

5.Criterii de eligibilitate și evaluare

CRITERIU DE EVALUARE 

PUNCTAJ 

  • Experiență demonstrată în dezvoltarea de instrumente de evaluare și monitorizarea tineretului 

20p 

  • Cunoștințe solide în metodologii de colectare și analiză a datelor 

20p 

  • Abilități excelente de comunicare și prezentare 

10p 

  • Experiență de lucru cu organizații de tineret și autorități publice 

10p 

  • Metodologia propusă 

20p 

  • Oferta de preț 

20p 

TOTAL 

100 p  

6.Procesul de aplicare

Persoanele interesate sunt invitate să prezinte ofertele care vor conține următoarele documente: 

  • CV-ul actualizat; 
  • Planul de acțiuni și metodologia pentru Youth Score Card; 
  • Un exemplu de proiect similar realizat anterior;  
  • Oferta de preț/bugetul (BRUT) pentru 24 zile lucrătoare; 
  • Alte documente sau recomandări relevante (în funcție de disponibilitate) 

Dosarul de participare la concurs va fi transmis până pe data de 01 septembrie 2024, prin e-mail la adresa corespondenta@cntm.md cu mențiunea „YouthScoreCard_Cahul/Ungheni”.  

Pentru întrebări de clarificare, vă rugăm să ne contactați: Burlaciuc Daria, Coordonator de proiect, email: daria.burlaciuc@cntm.md sau +373 68526314. 



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola