Peste 1.700 de profesori din Moldova s-au înscris în ”Clubul Kidibot AI - Folosim Inteligența Artificială să învățăm limba română”



Începând cu luna August 2023, pe Platforma Educațională Kidibot.md, peste 1.000 de copiii și peste 1.700 cadre didactice din Republica Moldova au putut participa gratuit la ”Clubul Kidibot AI” pentru a învăța să utilizeze diverse aplicații ce conțin Inteligență Artificială, grație proiectului finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Inteligența Artificială este prezentă din ce în ce mai mult în viața noastră. Mii de noi aplicații au apărut în ultimele luni, unele generând răspunsuri text sau imagini, altele chiar muzică sau ecuații.[

Copiii sunt doritori să experimenteze. Profesorii sunt curioși cum să îi captiveze mai bine pe elevii lor. Tinerii trebuie să fie pregătiți pentru meseriile viitorului. În acest context, Kidibot, prin Clubul Kidibot AI, și-a dorit să îi motiveze, să îi îndrume și să le direcționeze tuturor energia, astfel încât rata de adoptare a acestor unelte noi să crească și ei să aibă un avantaj concurențial pe termen lung.

Cum s-a desfășurat proiectul. Au fost 3 componente:

  1. Periodic, Kidibot a trimis pe email membrilor din club o provocare interesantă, ce implică utilizarea unor unelte de Inteligență Artificială. De exemplu, să creeze un afiș pentru o petrecere de Halloween, să genereze o clădire pe care ar dori să o aibă în localitatea lor sau să genereze niște personaje de joc video. Aici sunt unele dintre cele mai interesante proiecte primite.
  2. Separat, au fost puse la dispoziția participanților micro-cursuri, astfel încât să știe cum să rezolve provocarea:
    1. Micro-Curs 1 - Cum să facem video-uri folosind AI
    2. Micro-Curs 2 - Cum să facem imagini WOW
    3. Micro-Curs 3 - Cum să folosim Chat GPTImagine generata cu AI
      Au fost peste 1.000 de copii care au parcurs aceste micro-cursuri.
  3. De asemenea, s-au organizat câteva întâlniri online cu membrii clubului, prin care să-și împărtășească creațiile și să pună întrebări.

Participarea la Clubul Kidibot AI este gratuită. 

Alte detalii despre Clubul Kidibot AI se găsesc aici: https://www.kidibot.md/clubul-kidibot-ai/

Proiectul ”Clubul Kidibot Al - Folosim Inteligența Artificială să învățăm Limba română” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.