Peste 16000 de adolescenți și tineri au învățat să fie proactivi



Proiectul “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV” implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, s-a dovedit a fi unul de succes!

Scopul principal al proiectului ProActiv este de a consolida rețeaua națională a formatorilor din cadrul instituțiilor de învățământ, bibliotecilor, organizațiilor de tineret, etc. în modelarea obiceiurilor sănătoase prin alimentație echilibrată și practicare zilnică a activității fizice în rândul adolescenților și tinerilor din Republica Moldova.

Inițiativa de proiect a pornit de la viziunea ca toți adolescenții și tinerii să aibă acces egal la servicii de sănătate bazate pe prevenirea bolilor și promovarea unui stil de viață sănătos.

Pe parcursul a doar patru luni, peste 16000 de adolescenți și tineri din Telenești, Criuleni, Chișinău, Ialoveni, Soroca, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Drochia, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Taraclia și Șoldănești  au însușit bazele unui stil de viață sănătos și au participat în diverse activități interactive legate de alimentația echilibrată și practicarea zilnică a activității fizice: sesiuni de instruire, flashmob-uri, ateliere de lucru, TVC-uri, etc.

Aducem sincere mulțumiri tuturor partenerilor precum și beneficiarilor pentru deschidere și implicare!

ÎMPREUNĂ PUTEM CREA UN MEDIU PRIETENOS ȘI SĂNĂTOS PENTRU TINERI!

 

Sursa: https://prinsanatate.wordpress.com/2023/11/14/peste-16000-de-adolescenti-si-tineri-proactivi/

 

 Твит