frule

Studenții vor avea acces liber și rapid la materiale de studiu cu ajutorul platformei Notiks. Istoria fondatorilor start-up-lui din Upcelerator

Studenții vor avea posibilitatea să încarce și să vizualizeze notițe de curs, seminare, laboratoare și referate cu ajutorul platformei digitale Notiks. Doi tineri studenți, Ligia și Ion, dezvoltă un start-up în cadrul acceleratorului de afaceri Upcelerator, care e menit să le ofere studenților accesul liber și rapid la materiale de studiu.

Povestiți un pic despre voi. Cu ce vă ocupați? Care este experiența voastră?

Echipa noastră este formată din 2 membri, Ligia Dolință și Ion Cășlaru, ambii suntem studenți în anul 3 la Universitatea Politehnica din București. Cea mai mare parte a timpului liber o petrecem dezvoltând abilitățile noastre de programare și administrare de afaceri. Nu đeținem experiență în domeniu, dar suntem ambițioși, persistenți și țintim hotărât succesul în afacere.

Cum a apărut ideea de startup?


Ideea a apărut odată cu insuficiență de materiale de studiu. Unii studenți din ani mai mari administrează conturi de google drive unde își stochează materialele personale, însă linkurile deseori se pierd iar dreptul de încărcare îl au doar ei. De aceea, am hotărât să oferim șansa tuturor studenților de a încărca materialele online și astfel, de a-i ajuta pe alți colegi. De asemenea, oferim posibilitatea oricărui student curios să vadă materiale și de la alte universități.

Ce problemă soluționează start-up-ul?

Start-up-ul nostru soluționează două probleme. Prima, este lipsa materialelor de studiu, problemă ce poate apărea atunci când nu poți fi prezent la facultate sau când profesorul ezită să posteze suportul de curs pe platformele de studiu. A doua, este excesul de informație pe internet. În consecință, studentul petrece mai mult timp în căutarea materialelor relevante, și mai puțin studiind. Deci, platforma noastră e menită să le ofere studenților accesul liber și rapid la materiale de studiu.

Ce soluție propune Notiks?

Notiks este o  platformă pe care studenții să poată încărca și vizualiza notițe de curs, seminare, laboratoare și referate. De asemenea, ei pot găsi printr-un singur clic orice material de care au nevoie datorită sistemului de căutare bazat pe tag-uri(#).

Cum a fost să comunicați cu potențialii clienți, ce ați învățat din comunicarea cu clienții?


Comunicând cu potențialii clienți am înțeles că problema persistă la majoritatea studenților din toți cei intervievați. Acest lucru ne-a motivat în crearea cât mai rapidă a platformei.

Care e cel mai valoros sfat primit de la mentorii din accelerator?

Lansați-vă cât mai rapid pentru a avea feedback-ul utilizatorilor.

Cum a evoluat ideea de la începutul acceleratorului?

Inițial aveam un concept general, ulterior beneficiind de suportul mentorilor, experti în IT, am identificat detalii importante pentru elaborarea platformei și de unele idei în dezvoltarea afacerii.

Descrie echipa de fondatori - nume, prenume, ocupație de bază, rol în startup.

Ligia Dolință - studentă, CEO, de asemenea, mă ocup și de marketing și partea tehnică.

Ion Cășlaru - student, CTO, dezvoltarea și administrarea tehnică a platformei.

Cu ce provocări v-ați ciocnit în accelerator și în dezvoltarea ideii?

Pe lângă lipsa de timp în completarea sarcinilor din accelerator și a dezvoltării platformei în paralel, provocarea majoră a fost identificarea celor mai relevante sfaturi și sugestii primite din partea mentorilor și selectarea celor potrivite ideii noastre.

De ce ați decis să dezvoltați un start-up?

A deține o afacere înseamnă a avea sentimentul de libertate. Putem construi lucruri și le putem urmări cum cresc și se dezvoltă. Antreprenorii iau decizii pentru ei înșiși, își realizează viziunile creative și dezvoltă relații de durată cu alți antreprenori, clienți și furnizori. A fi un antreprenor de succes mai înseamnă a fi liber financiar, ceea ce e unul din scopurile și cauzele inițierii noastre în mediul de afaceri.
Desigur că a dezvolta un start-up înseamnă o muncă 24/7, însă rezultatele merită efortul.

La ce lucrați acum și care sunt planurile pe viitor?

Lucrăm la implementarea și promovarea platformei. Avem în plan să creăm un brand cunoscut de toti studenții din Europa de Est.

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange System, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy și realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill”.

 



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola