Iniţiative de Voluntariat pentru Comunitatea Locală





La data de 15 ianuarie 2010, 15 profesori de la Liceul Teoretic Bălăureşti au participat la seminarul “Iniţiative de Voluntariat pentru Comunitatea Locală”. Profesorii au făcut cunoştinţă cu elaborarea, managmentul şi evaluarea unui program de voluntariat.

De data aceasta, voluntariatul, a fost pus în discuţie nu din perspectiva oportunităţilor de a benificia de serviciile unui voluntar de la altă organizaţie sau chiar din altă ţară, însă din perspectiva mobilizării şi valorificării resurselor umane locale şi promovării voluntariatului ca formă de cetăţenie activă în rîndurile elevilor şi profesorilor din această instituţie.

Seminarul a fost urmat de o mini-sesiune despre crearea blog-ului Liceului Teoretic Bălăureşti organizat pe 16 ianuarie 2010. Această sugestie practică a fost cu entuziasm acceptată de administarţia liceului drept un instrument de reflectare a activităţilor de voluntariat organizate în cadrul liceului, de recunoaştere a meritelor elevilor şi profesorilor voluntari şi promovarea iniţiativelor de voluntariat de la nivel local.

Seminarul este organizat în cadrul “Şcolii Viitorilor Profesori de Limba Engleză”, proiect implimentat cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA.

Posted in Press Releases, Seminars

Posted: 2010-01-19 03:24:38

FELT School