Doi cetăţeni britanici şi-au petrecut vacanţa de Paşti în Moldova



Gordon Morley, Coventry şi Scarlet Baket, Leicester şi-au petrecut vacanţa de Paşti în Moldova, alături de echipa A.O. “Centrul pentru Educaţie Continuă”.

Oaspeţii au fost interesaţi de proiectul “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” şi beneficiarii săi. Timp de o săptămîină, 30 martie -6 aprilie 2010, Dl. Gordon Morley şi dra Scarlet Baker s-au implicat în diverse activităţi de voluntariat în cadrul organizaţiei noastre.  Pe data de 31 martie 2010,  a avut o întîlnire cu voluntari din cadrul acestui proiect precum şi alţi studenţi de la Universitatea de Stat “A.Russo” din Bălţi, care ar putea să se implice în activităţi de voluntariat în ediţiile următoare ale acestui proiect.

Pe data de 1 şi 2 aprilie 2010 programul a continuat cu vizite la instituţiile partenere pentru a ne  întîlni cu beneficiarii acestui proiect: elevii de la Şcoala de Tip Internat din Bălţi, elevii de la Centrul de Plasament Temporar al Copiilor în Situaţie de Risc “Drumul spre Casă” şi elevii de la Liceul Teoretic Bălăureşti, din s. Bălăureşti, rn. Nisporeni.  Elevii au discutat cu Dl. Gordon Morley şi dra Scarlet Baker despre tradiţiile de Paşti de la noi din ţară şi respectiv din Anglia.

Şi precum povestea iepuraşului de Paşti este aşteptată de copiii din Anglia, oaspeţii au organizat activităţi interactive şi pentru copiii de la instituţiile sus-menţionate şi au servit copiii cu ouă de ciocolată felicitîndu-se reciproc cu sărbătorile Sfintelor Paşti.

Mulţumim călduros voluntarilor britanici pentru săptămîina petrecută alături de beneficiarii noştri şi vom fi bucuroşi să continuăm această colaborare.

Sărbători Fericite,

Cu drag,

Echipa proiectului FELT School.

 


FELT School