Sesiunea de Evaluare a Scolii de Vara "Voluntarii care Predau Limba Engleza"



IMG_0037

La data de 25 august 2012 a avut loc sesiunea de evaluare a scolii de vara “Voluntarii care Predau Limba Engleza”.

La eveniment au participat 27 de elevii de la Liceul Teoretic Balauresti, 9 voluntari in cadrul scolii de vara, 2 parinti, si administratia Liceului Teoretic Balauresti.

Elevii claselor a 5-a si a 6-a au înscenat o cîte o piesa – Scufita Rosie (cl.5-a), si Pestisorul de Aur (cl.6), au participat la concursuri, au cîntat cîntece învăţate pe parcursul celor  a cîte 18 activitati extracurriculare in limba engleza promovate de studentii voluntari in cadrul scolii de vara.alt

altLa evaluarea scolii  de vara au participat atit organizatorii cît si beneficiarii proiectului.

“Iată așa activitați am dori să avem și în timpul anului, nu doar la școala de vara”, a spus un elev mamei sale referindu-se la lecțiile de limba engleză și activitățile de teambuilding. Ulterior am aflat ca mama elevului, dna Lidia Cozma, este de fapt directorul adjunct la LT Balauresti si acest feedback ne-a bucurat enorm pe noi ca organizatori.

In plus, prin intermediul formularului de evaluare 18 din cei 27 de elevi au solicitat extinderea programului de la o satamînă pînă la 2 saptamîni, o luna sau chiar  toata vara (un elev).

Iată cîteva din raspunsurile elevilor la întrebarea ce ati învățat la aceste activități:

  • cuvinte noi, structuri gramaticale,  cintece si jocuri in limba engleză, să citesc mai bine în limba engleză;
  • să fiu mai atentă si mai responsabilă, sa fiu mai deschisî cu persoanele din jurul meu, să am stimă pentru persoanele mai mari, să mă comport frumos, să nu ne insultăm unul pe altul, să accept pe toți așa cum sunt, să fiu atentă și să am răbdare, să depașesc emotiile, și multe lucruri interesante care imi vor fi de folos in viitor.

Studentii voluntari au apreciat foarte mult suportul profesorilor de limba engleză în planificarea lecțiilor, sesiunile de feedback si activitatile de teambuilding care au contribuit la autocunoașterea și cunoașterea mai bună a membrilor grupului, dezvoltarea abilitatilor de lucru individual si in echipa, la conștientizarea importanței cooperării în procesul luării deciziilor, la identificarea motivatiei proprii și utilizarea tehnicilor de  movitare a elevilor pe parcursul activitatile extracurriculare organizate in cadrul scolii de vara și în lucrul cu elevii în general.

Studenții voluntari și-au exprimat dorința de a continua să activeze în calitate de voluntari în cadrul proiectului “Școala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” (FELT School) și a acumula numarul necesar de ore de voluntariat pentru a putea aplica la 5 credite de studiu transferabile oferite de instituțiile superioare de invățămînt conform Legii cu privire la voluntariat al Republicii Moldova.

Organizatorii evenimentului au înmînat certificate de participare elevilor, studentilor voluntari, membrilor echipei de implimentare a proiectului si insitutiei partenere-L.T. Bălăuresti, care a gazduit prima editie a acestei scoli de vara.

Evenimentul s-a incheiat cu fotografiii de grup sau individuale lingă panoul finantatorilor: Ambasada SUA la Chisinau, Fundatia “Servicii de Dezvolare din Liechtenstein”, SRL “Rogob” si Contributii Comunitare.

Image

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociaţiei “Centrul Penteru Educaţie Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.”