Elevii de la Liceul Teoretic Bălăureşti Privesc şi Povestesc Desene Animate în Limba Engleză





FELT School 2009 La data de 16 ianuarie 2010, 50 de copii de la Liceul Teoretic Bălăureşti au participat la o activitate extracuriculară în limba engleză organizată în colaborare cu A.O. „Centrul pentru Educaţie Continuă”. Elevii claselor a 5-a şi a 6-a au avut ocazia  să privească un desen animat în limba engleză de pe cunoscutul portal YouTube, urmat de exerciţii de consolidare a vocabularului şi a materialului gramatical. Elevii au participat foarte activ la această activitate, îndeplinind exerciţii de dezvoltare a vorbirii şi povestind istorioara omului de zăpadă reflectată în desenul animat „Frosty, the Snowman”.

Pentru profesorii de limbă engleză această activitate a oferit posibilitatea de a face cunoştinţă cu diverse resurse on-line care pot fi integrate în procesul de predare a limbii engleze.

Activităţile extracuriculare în limba engleză fac parte din evenimentul „Zilele Contribuţiilor Comunitare” organizat  în cadrul proiectului „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză”, care la cea de-a doua ediţie este implimentat cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA.

A.O. „Centrul pentru Educaţie Continuă” şi-a adus aportul la organizarea acestui eveniment prin recrutarea, selectarea, instruirea şi supervizarea voluntarilor – studenţi ai anilor II, III de studii de la Universitatea de stat „Alecu Russo”, viitori profesori de limbă engleză – care au organizat aceste activităţi pentru elevii de la Liceul Teoretic Bălăureşti, promovînd voluntariatul ca formă de dezvoltare profesională şi cetăţenie activă.

Liceul Teoretic Bălăureşti a contribuit la desfăşurarea evenimentului prin implicarea administraţiei liceului şi a profesorilor de limbă engleză în organizarea fiecărei activităţi şi prin aportul de echipament  cum ar fi minisistemă cu casetă şi CD-uri, calculator cu acces la Internet şi cameră foto.

Activitatea organizată pe 16 ianuarie 2010 a fost susţinută şi de A.O „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” din mun. Bălţi, prin oferirea proiectorului pentru desfăşurarea activităţii date.

Posted in Press Releases, The Event "Community Contribution Days"

Posted: 2010-01-19 02:57:32

FELT School