Cine a adus pomul de Crăciun la copiii de la Şcoala de tip internat pentru copii orfani din Bălţi



La data de 18 decembrie 2009 Babără Olga şi Procofieva Olga, studente voluntare în cadrul proiectului „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” au promovat ultimele 3 activită extracurriculare în limba engleză pentru copiii clasei a 5-a de la Şcoala de Tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi.

Copiii au patricipat la o serie de jocuri interactive cu tematica sărbătorii de Craciun unde au învăţat simbolurile de Crăciun în limba engleză, au discutat despre cadourile pe care le aşteaptă şi au învăţat un cîntec pentru Moş Crăciun.

În total în perioada octombrie-decembrie 2009  au fost promovate  20 de activităţi extracurriculare la aceasta insituţie cu scopul de a promova cultura comunicării prin joc, accesul la studii de calitate pentru copiii în situaţie de risc, şi cunoaşterea limbii şi culturii poporului American.  Aceasta a fost deasemenea o oportunitate de dezvoltare profesională şi cetăţenie activă pentru studenţii volunatri în cadrul proiectului sus-menţionat, ei fiind ghidaţi în planificarea şi promovarea acestor activităţi de lectori universiatri de la Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi.

Proiectul „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” este implimenat de A.O. „Centrul pentru Educaţie Continuă” cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA.

CIVIC.MD