AU ÎNCEPUT CURSURILE LA ŞCOALA DE STUDII AVANSATE ÎN JURNALISM



A patra promotie de studenti a inceput cursurile la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism. 17 tineri si tinere vor invata timp de zece luni, in regim de redactie, standardele si practicile jurnalismului occidental si felul in care acestea pot fi aplicate in Republica Moldova.

Cei mai multi doritori de a imbratisa jurnalismul sunt absolventi ai facultatilor cu profil economic (5 persoane) si de litere (4 persoane). Spre deosebire de anii precedenti, doar un student are studii in domeniul jurnalismului. Ceilalti studenti au absolvit artele, dreptul, managementul, stiintele politice, medicina si istoria.

In acest an la SSAJ au fost admisi 3 baieti si 14 fete. Varsta medie a studentilor este 24 de ani.

Ceremonia de deschidere a anului de studii a avut loc in prezenta instructorilor Scolii. Tot in prima zi de studii a fost organizata o intalnire intre actualii si fostii studenti ai scolii. Absolventii celor trei promotii anterioare au impartasit noilor colegi din experienta lor si le-au oferit sfaturi cum sa depaseasca dificultatile care-i asteapta pe durata studiilor, dar si la angajare in campul muncii.

Scoala de Studii Avansate in Jurnalism a fost lansata la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregati jurnalisti universali pentru mass media din Republica Moldova. Scoala este un proiect desfasurat in comun de institutiile partenere Centrul Independent de Jurnalism din Chisinau, Scoala de Jurnalism din Missouri, SUA, si Centrul de Formare si Perfectionare a Jurnalistilor din Paris, Franta. Proiectul este finantat de Programul MATRA al Ministerului olandez de Externe, implementat prin intermediul organizatiei Press Now.

Vitalie Dogaru, coordonator academic al Scolii de Studii Avansate in Jurnalism

 

Tel. 21-36-52, vdogaru@scoaladejurnalism.md