Centrul Independent de Jurnalism şi-a schimbat denumirea



Noua denumire a Centrului Independent de Jurnalism este Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), aceasta fiind aprobată prin decizia Ministerului Justiţiei al R. Moldova din 03 iulie 2009. CJI este o organizaţie neguvernamentală, necomercială, apolitică constituită în formă organizatorico-juridică de „instituţie privată”.

Obiectivele sociale ale instituţiei private „Centrul pentru Jurnalism Independent” rămân neschimbate şi sunt cele asumate cu mai mult de un deceniu în urmă: facilitarea tranziţiei societăţii de la un regim totalitar la o societate democratică şi dezvoltarea presei independente din R. Moldova. În decursul celor 15 ani de activitate, CJI şi-a demonstrat devotamentul faţă de ideea dezvoltării unei instituţii a presei libere şi responsabile în R. Moldova, a unei pieţe media viabile şi consolidate.

În prezent CJI se bucură de susţinerea Ambasadei SUA în Moldova, Centrului Internaţional pentru Jurnalişti (SUA), National Endowment for Democracy (SUA), Press Now (Olanda), Ambasadei Britanice, Departamentului pentru Dezvoltare Internaţională al Marii Britanii (DFID), Consiliului Europei, OSCE, Fundaţiei Eurasia, Comitetului Suedez Helsinki pentru Drepturile Omului, Institutului pentru o Societate Deschisă, Fundaţiei Soros-Moldova, Ambasadei Finlandei la Bucureşti, SEENPM, IREX şi Ambasadei Norvegiei la Bucureşti.

Din februarie 2000, CJI este membru al Reţelei de profesionalizare a mass-media din Sud-Estul Europei (South East European Network for Professionalisation of the Media), iar din iunie 2001 - membru al International Freedom of Expression eXchange (IFEX).

Detalii despre activitatea CJI, precum şi despre noile organe de conducere ale CJI le puteţi afla accesând www.ijc.md.

Natalia Cocean

Assistant Program Coordinator

Independent Journalism Center

53 Sciusev Str.

2012, Chisinau

Republic of Moldova

phone (373 22) 213652, 227539

fax (373 22) 226681 mailto:assistant@ijc.md , ncocean@ijc.md