Ei nu au casa! Tu le-ai dat o Speranta!



everychildcampaign.jpgCampania de colectari de fonduri "Tu faci viitorul" pentru reorganizarea gimnaziului internat din Cahul intr-un complex de servicii sociale, lansata de EveryChild filiala din Moldova la sfirsitul anului trecut, continua. În ultimele cinci luni in boxele amplasate in mai multe retele de magazine din republica precum: Fourchette-M,  Metro Cash&Carry, Green Hills, Nr.1si IMC Market s-au colectat 110 mii lei.

EveryChild impreuna cu administratia scolii si copiii din institutia din Cahul isi exprima recunostinta si le multumeste tuturor persoanelor care au contribuit la sustinerea copiilor lipsiti de grija parinteasca si sa le ofere o speranta intr-un viitor mai bun. Totodata, le multumeste partenerilor acestei campanii pentru votul de incredere acordat.

Proiectul "Reorganizarea internatului din Cahul" a fost lansat in vara anului 2007 si are ca obiectiv transformarea institutiei intr-un complex de servicii sociale bazate pe cresterea copilului intr-un mediu cit mai aproape de familie si comunitate. Este vorba de un centru de plasament temporar din sase module familiale in care vor fi plasati copii pana la virsta de 16 ani, orfani sau ramasi temporar fara ingrijire parinteasca, si opt apartamente sociale pentru copiii orfani absolventi ai internatului.

Trebuie de remarcat ca din fondurile acumulate de EveryChild din partea donatorilor externi blocul de studii a fost transformat in centru de plasament care va fi deschis oficial in septembrie curent. Reamintim ca in prima etapa a campaniei de colectari de fonduri "Tu faci viitorul" au fost colectati 120 mii lei, bani care au fost utilizati pentru echiparea si amenajarea centrului respectiv (mobila si aparate electrocasnice).

Proiectul este un model de reorganizare a institutiei rezidentiale care poate fi replicat la nivel national. În premiera pe tara, s-a reusit separarea in cadrul unei institutii rezidentiale a procesului educational de cel social. Începind cu 1 septembrie 2007, toti copiii plasati in internat merg la scolile din comunitate. La 1 iulie curent la Cahul au demarat lucrarile de constructie a apartamentelor sociale.

 

Persoana de contact:

Anatol Mamaliga,

Manager Relatii cu publicul,

Tel: 022 925076, 022 238669