“Împărțit la doi”: imaginea femeii și a bărbatului creată de mass-media

Distribuie prietenilor:Tendința de a prezenta în mass-media femeile ca fiind exclusiv interesate de modă și cosmetice, iar bărbații ca fiind obsedați să posede un  corp musculos și să dețină o mașină scumpă,  creează modele false în societate. Cât de important este ca jurnaliștii să reflecte echilibrat subiectele despre femei  și bărbați în materialele lor, fără a cădea  pradă stereotipurilor? Acestea, dar și alte lucruri curioase constituie subiectul noului episod al emisiunii “Împărțit la doi”.

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni „Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții. Toate emisiunile realizate până acum pot fi  găsite pe portalul CJI, www.moldova-azi.md, la rubrica Emisiuni.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.