PARTENERIATELE TRANSFRONTALIERE VOR DEVENI MAI ACCESIBILE PRIN NOUL SITE - WWW.DEZVOLTAREDURABILA.EU



Un nou website destinat informarii organizatiilor neguvernamentale si administratiei publice locale in domeniul dezvoltarii durabile - www.dezvoltaredurabila.eu - va fi lansat luni, 9 iunie, la Chisinau de catre Centrul de mediere si securitate comunitara din Romania si CCF Moldova - Copil, Comunitate, Familie din R. Moldova, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit autorilor proiectului, website-ul este menit sa contribuie la intarirea relatiilor dintre organizatiile neguvernamentale si institutiile publice locale interesate de dezvoltarea durabila a regiunii de granita Romania - Republica Moldova. Beneficiarii website-ului sunt peste 40 de ONG-uri active din Romania (din judetele Botosani, Galati, Vaslui si Iasi) si de pe teritoriul Republicii Moldova, si, cel putin, opt administratii publice locale din cele doua tari.

Capitolele cele mai importante ale portalului sunt sectiunea ce va cuprinde o baza de date cu profilurile tuturor beneficiarilor Centrului Transfrontalier de Resurse pentru o Dezvoltare Durabila, sectiunea de instrumente si metodologii in domeniul dezvoltarii durabile si alte sectiuni cu resurse si link-uri utile.

Pana la sfarsitul acestui an se asteapta inscrierea unui numar de peste 50 de utilizatori permanenti ai acestui site, postarea unui numar de peste 40 de articole si publicatii, si accesari de informare in cadrul Centrului Transfrontalier de Resurse pentru o Dezvoltare Durabila (a anunturilor de traininguri, materiale de interes, colaborari in proiecte viitoare in cadrul contextului de dezvoltare durabila transfrontaliera).

Lansarea site-ului se desfasoara in cadrul proiectului Centrul Transfrontalier de Resurse pentru o Dezvoltare Durabila, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004-2006, autoritatea contractanta fiind Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor din Romania.

 

www.info-prim.md