„De la mame pentru mame”- mai mult decât un eveniment de caritate



Pe data de 14 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia" a organizat evenimentul de caritate „De la mame pentru mame". Activitatea a întrunit 100 de participanţi şi a avut drept scop colectarea de fonduri pentru amenajarea unei case destinată mamelor orfane.
În cadrul evenimentului, invitaţii au confecţionat jucării de brad, au participat la o licitaţie de caritate, iar la final au asistat la un recital de colinde susţinut de formaţia vocal-instrumentală „Anton Pann" din România. De asemenea, pentru prima dată, „Diaconia" a oferit premiul „Seminţa dragostei", ce va fi acordat anual persoanelor şi companiilor care se implică în mod special în susţinerea proiectelor organizaţiei. În 2013, acesta a fost înmânat companiei Raiffeisen Leasing, Doamnei Oxana Guţu şi Domnului Sergio Malacrida.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale„Diaconia": "Graţie acestui eveniment am reuşit să mărim numărul de prieteni, care, pe lângă faptul că au cunoscut activitatea organizaţiei, au putut fi alături prin implicarea personală şi de suflet într-o acţiune de durată. Evenimentul în sine a reuşit să sensibilizeze faţă de subiectul protecţiei cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate şi nevoia de asistenţă a acestora. Considerăm că astfel participanţii au înţeles că ne pot fi alături pe parcursul întregului an. La acest eveniment, am lansat premiul „Seminţa dragostei" pentru câteva persoane deosebite are ne-au susţinut nu doar prin implicare, dar au transmis mesajul iubirii de aproapele şi celor din jur. Astfel că, în inima lor, „Seminţa dragostei" a dat un rod însutit."
Galina Gorbulea, participantă la eveniment: „Am cunoscut mame generoase în care pulsează cordialitatea şi prietenia necondiţionată!"

Raisa Gratii: „De 3 ani particip la acest eveniment împreună cu prietenele mele şi de fiecare dată rămân entuziasmată de felul cum este organizat."

În urma evenimentului au fost acumulaţi cca 20000 lei şi hăinuţe pentru copii.
Pe data de 21 şi 22 decembrie, în incinta Centrului comercial „Atrium" şi „Baby Hall" între orele 11:00- 18:00, „Diaconia" organizează târgul de caritate unde vor fi expuse jucăriile de brad confecţionate de participanţii la eveniment şi de echipa de voluntari a organizaţiei.

eveniment de caritate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoană de contact:

Anna Ceban
Responsabil de relaţii publice
Tel: (+373 22) 46 32 28
Str. Criuleni, Nr. 22
e-mail: office@diaconia.md
site: www.diaconia.md