Oportunitate de participare la instruiri de eficiență energeticăModern Fashion Sale Instagram Post 2Suntem în căutare de participanți(-te) la instruirile din cadrul proiectului „Eficiența energetică în zona rurală anul 2024”.

Dacă locuiți în mediul rural și planificați să sporiți eficiența energetică a casei voastre și sunteți interesat(ă) să contribuiți la schimbări pe acest subiect în zona în care trăiți, atunci vă invităm să vă înregistrați la proiectul „Eficiența energetică în zonele rurale pentru anul 2024”.  

Scopul proiectului este să pregătim o comunitate de consultanți energetici (practicieni), care să învețe și să implementeze practici esențiale de eficiență energetică și să devină un grup de lucru pentru audituri energetice pentru gospodăriile din zonele rurale.

Vor fi organizate 2 instruiri a câte 2 zile fiecare cu aceiași tematică. Puteți participa doar la 1 instruire.

Când?
1) 29-30 iunie 2024 sau
2) 6-7 iulie 2024

Unde?
Teritoriul Centrului de Instruiri Ecologice EcoVillage (s. Râșcova, raionul Criuleni)

Subiectele vor fi livrate de 4 experți în eficiență energetică. Veți afla despre:
- Logica Eficienței Energetice;
- Managementul energetic;
- Ce este auditul energetic? Ce este managementul energetic?;
- Calculul tehnic al măsurilor de eficiență energetică;
- Izolarea termică. Anveloparea clădirilor;
- Case sustenabile, independente energetic;
- Metode accesibile de economisire a energiei;
- Analiza consumului și pierderilor de energie electrică;
- Implementarea măsurilor la nivel practic;
- Exerciții practice pentru calculul performanței energetice a casei;
- Sfaturi pentru raționalizarea consumului de energie electrică.

Grupul țintă sunt locuitori ai mediului rural care sunt persoane active în comunitate și își doresc să facă schimări pentru a obține rezultate în domeniul de eficineță energetică pentru comunitatea lor.

Trainerii, cazarea, alimentația, transportul sunt asigurate de către parteneri și EcoVisio. Participarea este gratuită, costurile (aproximativ de 2000 lei per participant) fiind acoperite. Este de responsabilitatea fiecărui(-rei) participant(-e) să se implice activ în proiect.

Înregistrați-vă completând FORMULARUL DE APLICARE. Termenul limită: 10 iunie 2024, 23:59

Persoanele selectate vor fi anunțate pe email și telefonic nu mai devreme de 12 iunie. Persoana de contact de la EcoVisio este Micu Lilia - lilia@ecovisio.org. Tel. +373 799 88 588

Proiectul „Eficiența energetică pentru comunitățile rurale pentru anul 2024” este finanțat de către Fundația Heinrich-Böll-Stiftung din Germania și implementat de către EcoVisio.