Câștigă o bursă de participare la programul Formare de Formatori 4.0! Învață să convingi prin ideile taleVrei să convingi oameni prin discursul tău ca un adevărat influencer? Vrei să primești finanțare pentru a implementa un proiect care va schimba viața comunități tale? Vrei să cunoști tineri/e la fel de entuziaști/ste ca tine, să te dezvolți și să faci parte dintr-un program unic în Moldova și România? Atunci programul de Formare pentru Formatori al Coaliției Naționale „Viața fără Violență” este pentru tine! Află detalii în continuare, aplică până pe 7 iunie 2024 și câștigă o bursă gratuită la programul de formare.

Ce înseamnă un program de Formare de Formatori?

Este un curs unde vei învăța rapid cum să livrezi prezentări convingătoare în fața unui auditoriu, cum să ai discursuri publice bune, cum să organizezi traininguri și să transmiți cunoștințele și experiențele tale unui grup mai mare de oameni. 

Introduceti

Despre ce este cursul de Formare de Formatori 4.0

Cursul de Formare de Formatori este organizat de Coaliția Națională „Viața fără Violență” și facilitat de INOVATRIUM pentru al patrulea an consecutiv. Este un curs practic pentru dezvoltarea abilităților de organizare și facilitare a activităților de instruire și formare și dezvoltarea competențelor de formator. Ediția din acest an este destinată tinerilor/erelor activiști/ste, din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18-26 ani.

Rezultatele instruirii:

  • vei avea competențe de formator, de  planificare și facilitare;
  • vei avea abilități mai bune de comunicare, analiză critică și prezentare; 
  • o să poți lansa inițiative și proiecte comunitare pentru prevenirea și combaterea violenței.

Burse de participare și grant de implementare a unui proiect
Coaliția Națională „Viața fără Violență” oferă 10 burse de participare, care acoperă integral toate costurile (de instruire, cazare, alimentație și transport). După examenul de absolvire, studenții/studentele, care vor avea cele mai bune idei de proiecte comunitare, au oportunitatea să beneficieze de un grant din cadrul Programului de Granturi al Coaliției.

Pentru cine este cursul?

Cursul de Formare de Formatori este pentru tineri/e care:

  • Au vârsta cuprinsă între 18-26 ani și sunt stabiliți în Republica Moldova;
  • Sunt activi/e, curioși/curioase și pasionați/te de egalitate de gen, drepturi și mobilizare civică;
  • Au un nivel de înțelegere și vorbire a limbii române mai sus de B2;
  • Sunt dispuși/dispuse să dedice efort pentru a învăța și participa activ la curs;
  • Vor să lanseze un proiect comunitar, în următorul an de la absolvire.

Structura cursului

Durata cursului este de 2 luni (180 ore de instruire: 60h- teorie și 120h - practică ) cu participarea obligatorie la toate sesiunile (7 sesiuni offline și 15 sesiuni online). Sesiunile cu prezență fizică vor avea loc la Timișoara (România), în perioada 16-24 iunie 2024. 

Instruirea se va desfășura printr-o combinație de ateliere interactive, jocuri de rol, studii de caz, discuții de grup și prezentări multimedia.

Cum aplici?

Tinerii și tinerele interesați/te de programul de formare trebuie să:

1. Completeze formularul de aplicare.

2. Scrii o scrisoare de motivare, de maxim o pagină, în care să explici de ce vrei să participi la instruire și să incluzi datele de contact ale unei persoane de referință. Expediază scrisoarea cu subiectul: Aplicație  - Formare de Formatori la emailul: office@sdvmd.net.

* În procesul de selecție se va acorda prioritate tinerilor/tinerelor din zone rurale.

Profită de această oportunitate ca să te dezvolți personal și să aduci impact în comunitatea ta. Programul Formare de Formatori 4.0 este organizat de Coaliția Națională „Viața fără Violență în colaborare cu UNICEF Moldova