Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2024



Participă la Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2024 și ai șansa de a câștiga un grant în valoare de 10.000 de lei pentru implementarea inițiativei tale!

 

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2024 este o inițiativă educațională care urmărește creșterea gradului de conștientizare și cunoaștere a drepturilor minorităților în rândul comunităților naționale, etnice și lingvistice din Republica Moldova, precum și sporirea nivelului lor de activism civic și participare în procesul de luare a deciziilor. 

Oferim o serie de lecții, seminare și exerciții practice, susținute de experți în domeniul drepturilor omului, cu scopul de a promova toleranța, reciprocitatea și integrarea socială.  De asemenea, participanții vor avea ocazia să se întâlnească și să discute personal cu reprezentanți ai autorităților publice, misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale din Republica Moldova.  La finalul proiectului, participanții vor putea obține sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei pentru finanțarea propriilor inițiative menite să promoveze pacea, toleranța, activismul civic și democrația în comunitățile lor.

 

Perioada desfășurării: 29 iulie - 2 august 2024  

Locația: Complexul turistic "CODRU"

 

Participarea la Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2024 este gratuită. Organizatorii vor acoperi toate cheltuielile de transport, cazare și masă.

 

Așteptăm cereri de participare din partea reprezentanților minorităților naționale, etnice și lingvistice (ucraineni, găgăuzi, bulgari, evrei, romi, polonezi, ruși, armeni, azeri etc.) cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

 

Linkul pentru depunerea cererii de participare - https://forms.gle/SqEy6b8zcGrPoL869 

Termenul limită pentru depunerea cererilor de participare: 30 iunie 2024 (ora 18:00)

 

Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email: office@icpmn.md 

 

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2024 este implementată de Centrul de Inițiative Civice pentru Minoritățile Naționale și finanțată de Fondul European pentru Democrație.

Banner RO 1