EcoVisio invită primăriile să colaboreze pentru a pregăti comunitățile rurale către schimbările climaticeDe ce schimbările climatice afectează mediul rural mai mult?

Evenimentele climatice extreme,  valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii vor deveni mai frecvente şi mai intense, ne afectează pe toți deopotrivă, dar zonele rurale sunt extrem de vulnerabile având o capacitate mai mică de adaptare, iar mijloacele de trai sunt adesea dependente de resursele legate de climă.

EcoVisio implementează proiectul “Pregătirea mediului rural către schimbările climatice”. În septembrie-decembrie 2021 se vor instrui beneficiari pe două teme: izolare termică și împădurire.

Cine poate aplica? 

Toți reprezentanții APL care-și doresc să crească capacitatea comunităților în fața schimbărilor climatice rurale sunt invitați să aplice. Cel puțin 6 localități vor fi selectate pentru desfășurarea instruirilor. 

Cum pot aplica? 

Completează acest formular până la data de 25.10.2021, 23:59.

Care sunt beneficiile? 

  • - Beneficiari vor fi instruiți gratuit în cadrul grupurilor de lucru, 
  • - Consultanță gratuită, individuală, 
  • - Posibilitatea de a accesa mini-granturi pentru implementarea proiectelor de izolare termică și împădurire.

Despre ce? 

  • - Împădurire: consultarea primăriilor și localnicilor despre planificarea unei activități de plantare, seminarii cu sătenii despre modul de plantare, creștere, oferirea resurselor utile.
  • - Izolare termică: instruirea și consultarea primăriilor și localnicilor privind metodele de izolare termică eficiente ale gospodăriilor, cum pot fi reduse emisiile de gaze cu efect de seră, costurile izolațiilor și timpul de recuperare a investițiilor.

Pentru anul 2022 vor fi abordate alte două subiecte în mod similar: utilizarea energiei solare și gestionarea apei. 

Aplică acum: https://forms.gle/Nniird8xD9L13TjS9 

Pentru mai multe detalii, contactați Diavor Vica vica.diavor@ecovisio.org  

----
Proiectul este finanțat de către Fundaţia Heinrich Böll din Germania și implementat de către Asociația Obștească EcoVisio.