CJI organizează în luna aprilie patru instruiri în domeniul educației media la treapta primară, gimnazială și liceală

În luna aprilie 2021, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și profesorii să participe la patru instruiri în domeniul educației media, organizate la treapta primară, gimnazială și liceală. Toate instruirile vor fi desfășurate în format online.

Programele de formare au drept suport curricula pentru cursul opțional de Educație pentru media de la treapta primară, gimnazială și liceală, elaborate de CJI și aprobate de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curricula, CJI a elaborat manuale pentru toate cele trei trepte de învățământ, care sunt oferite gratuit elevilor și profesorilor. Scopul formărilor este de a spori gradul de înțelegere și utilizare rațională a media de către elevi, de a le cultiva gândirea critică, de a forma un cetățean-consumator de media avizat și responsabil.

Instruirile online vor avea loc după cum urmează:

2-4 aprilie, 2021 - treapta primară, formatoare: Loretta Handrabura și Natalia Grîu (nu mai sunt locuri disponibile)
9-11 aprilie, 2021 – treapta gimnazială, formatori: Natalia Grîu și Dumitru Stoianov (nu mai sunt locuri disponibile)
9-11 aprilie, 2021 – treapta liceală, formatoare: Loretta Handrabura și Aneta Gonța (nu mai sunt locuri disponibile)
16-18 aprilie, 2021 – treapta liceală, formatoare: Loretta Handrabura și Aneta Gonța, limba de comunicare - rusă

La programele de instruire se pot înscrie învățătorii/învățătoarele și profesorii/profesoarele care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media la treapta de învățământ la care vor fi instruiți/te.

Toate instruirile sunt organizate în limba română. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întru-cât numărul de participanți la fiecare formare este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare cel târziu cu două zile înainte de data organizării instruirii la care participă. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa info@ijc.md cu specificarea obligatorie a perioadei de instruire pentru care optează.

Persoana de contact: Veronica Coroi, coordonatoare de programe, Programul Instruire și Asistență pentru Mass-Media.

Programele de instruire la treapta primară și gimnazială sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media”, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ), iar programele de instruire la treapta liceală sunt desfășurate în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanţat de USAID și UK şi implementat de Internews.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.