CJI organizează o nouă instruire în domeniul educației media pentru profesorii din sudul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de liceu

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de liceu la o nouă instruire în domeniul educației media. De această dată, invităm la formare profesorii care predau în școlile de limba rusă din sudul Republicii Moldova. Instruirea online va avea loc în perioada 26-28 martie 2021.

Programul de formare are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta liceală, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat manuale pentru treapta liceală, disponibile și în limba rusă. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu, una dintre autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta de liceu, și de jurnalistul Dumitru Stoianov.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de sud ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media în clasa X-XI.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întru-cât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 24 martie 2021. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa coordonator@ijc.md

Persoana de contact: Liliana Bivol, coordonatoare de programe, Programul Instruire și Asistență pentru Mass-Media.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.