frule

HEKS/EPER Moldova invită OSC-urile din Moldova să aplice pentru Programul de Granturi pentru promovarea protecției sporite, bunăstării psihosociale și coeziunii în rândul comunităților din Moldova.

Introducere: Începând cu iunie 2023, HEKS EPER implementează proiectul ,,Sporirea rezilienței prin ocuparea forței de muncă, dezvoltarea competențelor și oportunități de coeziune socială în Moldova'' finanțat de Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC) și Solidaritatea Elvețiană (SwS).

Ce dorim să realizăm:

Urmând abordarea ,,scrl’’ (supraviețuire și răspunsul comunității la situații de criză), HEKS/EPER va oferi 20 de granturi pentru OSC-uri pentru a implementa proiecte conduse și definite de comunități în Republica Moldova, cu un accent specific pe zonele cu un număr mare de refugiați din Ucraina. Scopul acestor granturi flexibile este de a consolida autonomia, reacția promptă la crize, reziliența și de a promova coeziunea între refugiați și comunitățile gazdă. Vor fi încurajate solicitările din partea organizațiilor locale conduse de femei și/sau de refugiați. Programul urmărește să sporească independența refugiaților din Ucraina față de asistența umanitară, promovând în același timp condiții de viață adecvate, demne și sigure pentru populațiile vulnerabile și refugiați prin intermediul unei protecții sporite (educație, asistență juridică, MHPSS).

Detalii cheie:

  • Valoarea maximă a grantului:180.000 MDL (aproximativ 9.500 EUR).
  • Perioada de implementare: Maxim 6 luni, din noiembrie 2024 până în aprilie 2025.
  • Organizații eligibile: OSC-uri din Republica Moldova, o atenție deosebită va fi acordată propunerilor din partea organizațiilor care activează în zone izolate, în UTA Găgăuzia și în regiunea Transnistreană.

Criterii de eligibilitate:

  • Organizații nonprofit cu sediul în Republica Moldova, o atenție specială va fi acordată propunerilor care operează în zone îndepărtate, în UTA Găgăuzia și în regiunea transnistreană.
  • Organizații/ comunități care implementează activități de cel puțin un an și care doresc să-și consolideze capacitățile prin învățare și experiență.

Organizații neeligibile: Instituții private și publice / Agenții de stat, APL-uri.

Rezultate așteptate:

  • Refugiații și moldovenii vulnerabili sunt conștienți de instrumentele și practicile pentru protecția sporită, bunăstarea psihologică și psihosocială. Abilitarea femeilor și a grupurilor marginalizate.
  • Abilitarea femeilor și a grupurilor marginalizate.
  • Mobilizarea sporită a localnicilor și a comunităților de refugiați pentru a promova bunăstarea psihosocială, educația, asistența juridică.
  • Colaborarea cu comunitățile, preluarea expertizei din comunitățile locale este esențială pentru eficacitatea și durabilitatea proiectului.

Costuri/activități eligibile:  Activități de protecție, (consiliere psihologică în grup/individual, ateliere, activități educaționale, asistență juridică) sau orice activități conexe pentru promovarea rezilienței și incluziunii, bunăstării psihologice și emoționale.

NB! Inițiativele conduse de femei vor avea prioritate în procesul de aplicare.

Costuri/activități neeligibile: Costurile administrative nu trebuie să depășească 30% din costurile totale.

Criterii de selecție:

  • O propunere de proiect bine descrisă, care să vizeze realizarea eficientă a obiectivelor proiectului.
  • Integritatea, legitimitatea și experiența anterioară de gestionare a fondurilor a organizației.
  • Capacitatea de a implementa proiectul în mod eficient.

Procesul de aplicare:

  • Formularul de aplicare poate fi descărcat de aici (RO, RU, ENG).
  • Formularul de buget poate fi descărcat aici (RO, RU, ENG).
  • Alte anexe: Vă rugăm să includeți în format PDF: certificatele de înregistrare a organizației non-profit și statutul organizației și/sau orice documente de înregistrare.
  • Termenul limită de depunere a proiectelor: Organizațiile trebuie să expedieze propunerile de proiect până vineri, 11 octombrie 2024, ora 23:59, la adresa silvia.bogonovschi@heks-eper.org.

Alte articole de la acest autor:



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola