Bursa de studiu la Stockholm School of Economics in Riga pentru studenti din Moldova



Despre SSE Riga

Stockholm School of Economics din Riga (SSE Riga) este o școală de business situată în capitala Letoniei, care oferă un program de licență în Economie și Afaceri cu durata de 3 ani. SSE Riga a fost înființată în 1994 ca un proiect comun între Stockholm School of Economics și guvernele Letoniei și Suediei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea democratică și economică a celor trei țări baltice.

Școala mamă a SSE Riga, Stockholm School of Economics, este recunoscută la nivel internațional în clasamentele Financial Times (FT) Education Rankings, iar SSE Riga este mândră să facă parte dintr-o instituție apreciată la nivel mondial.

Despre Programul de Economie și Afaceri

  • Program de trei ani: SSE Riga oferă un program de trei ani de studii în Economie și Afaceri cu frecvență la zi.
  • Internațional: 65% dintre cadrele didactice sunt internaționale, iar programul are parteneriate cu Stockholm School of Economics.
  • Admitere selectivă: Admitem anual doar 150 de studenți pentru a oferi un mediu de învățare personalizat. Păstrăm grupele mici intenționat. 
  • Predare în limba engleză: Toate cursurile sunt predate în limba engleză, oferind o experiență educațională relevantă la nivel global.
  • Experiență practică: Dobândești cunoștințe practice și experiență urmând două stagii de practică cu o durată de 4 și 8 săptămâni, dar și prin programul de mentorat al universității ce conectează actualii studenți cu alumni.
  • O gamă largă de cursuri: Suntem mândri de selecția noastră amplă de peste 50 de cursuri, care oferă studenților oportunitatea de a-și personaliza educația în funcție de interesele și obiectivele lor de carieră. În ultimul an de studiu, studenții pot alege specializări în Economie, Antreprenoriat, Resurse Umane sau Retail. 
  • Program de schimb de experiență: Poți petrece un semestru în străinătate - în Europa, Argentina, Hong Kong sau Coreea, prin intermediul parteneriatelor noastre cu peste 60 de instituții care oferă posibilitatea unui program de schimb de experiență universitară.
  • Acreditare: Programul nostru este acreditat de Ministerul Educației și Științei din Letonia, asigurând cele mai înalte standarde de calitate.
  • Diploma: Vei absolvi cu o diplomă de licență în Științe Sociale în Economie, o acreditare valoroasă pentru succesul tău în viitor.

Taxe de studii și burse

La SSE Riga, taxa de studii pentru programul de licență este de 7.100 EUR pe an.

Pentru a sprijini studenții talentați care tind să primească o educație excelentă, SSE Riga oferă o gamă de burse care acoperă taxele de studiu. Aceste burse au scopul de a promova diversitatea și a susține studenții merituoși.

Pentru studenții din Moldova oferim 2 burse de studiu care acoperă în întregime taxa de studiu pentru toți cei trei ani de licență. 

Admitere

Procesul de admitere se desfășoară online și e gratuit.

Pentru a aplica, completați formularul de aplicare online până pe 16 aprilie 2024.

Susțineți testul de admitere SSE Riga pe 27 aprilie 2024. 

Testul include matematică de bază, aptitudini logice și limba engleză. Candidații cu cele mai bune rezultate vor fi selectați pentru interviuri online care durează aproximativ 40 de minute și implică o discuție a unui studiu de caz.

Aspecte practice

SSE Riga asistă la procesul de obținere a vizelor de student. Pentru studenții internaționali, SSE Riga oferă cămine accesibile financiar, situate la aproximativ 20 de minute de SSE Riga cu autobuzul. Prețurile pentru o cameră variază între 170 și 230 EUR pe lună. 

Cheltuielile medii de trai ale studenților ajung la 600 EUR pe lună, această sumă incluzînd cazarea în cămin, mîncarea și necesitățile zilnice. 

Webinar pentru aplicanții la programul de licență 2024-2027

În data de 29 februarie vom organiza un webinar pentru potențialii studenți din țări non-UE ai programului de licență 2024-2027. Candidații interesați sunt încurajați să se participe la acest webinar cu durata de o oră pentru a afla mai multe informații despre procesul de admitere, a pune întrebări și a asculta experiența împărtășită de actualii studenți. Înregistrează-te aici.

Date de contact

Stockholm School of Economics in Riga
Strēlnieku 4a, Riga, LV-1010, Latvia

Telefon: +371 67015809 I +371 22003180 (doar WhatsApp)
E-mail: admission@sseriga.edu

www.sseriga.edu

Articol adaugat de: Tatiana Ciumacova