Profesorul de educaţie civică – promotorul democraţiei în şcoală şi comunitate

Pe 25 martie curent  proiectul „Educaţia civică pentru o dezvoltare durabilă democratică  a Republicii Moldova” cu sustinerea financiara Ambasadei SUA din Moldova a ajuns la Hînceşti unde s-au adunat 26 de profesori  din  satele raionului. Puţini dintre  aceştia sunt novici, mulţi au participat în anii 2000-2001 la instruirile organizate de SIEDO, utilizează şi pînă în prezent manualele elaborate de  experţii SIEDO şi aşteptau mai mult ca orice să primească informaţie referitoare  la noi instruiri, manuale, curriculum…  Spre regret,  aşteptările  acestea ale  lor nu s-au realizat în cadrul seminarului dat din cauze  ce nu depind  de  SIEDO. Cu toate acestea, au participat  cu interes şi cu plăcere la  seminar, 23 dintre ei  fiind siguri că vor utiliza la clasă materialele didactice primite, 15 se vor implica  mai activ împreună cu elevii în scrierea şi implementarea unor proiecte comunitare, 12  vor folosi  metodele  interactive  de predare învăţate, 3 vor utiliza mai mult mass-media, 1 – va  motiva  altfel elevii să înveţe, 2 – experienţa  colegilor.

În cadrul mesei rotunde „Şcoala – centru comunitar” participanţii au identificat  unele probleme şi soluţii pentru ca şcoala să devină cu adevărat un centru de educaţie nu numai pentru copii, ci şi pentru cetăţenii din localitate, au făcut  un schimb util de experienţă şi au ajuns la concluzia că profesorul de educaţie civică este sau trebuie să fie iniţiatorul promovării democraţiei atît în şcoală cît şi în comunitate.


Blog | Iniţiative Democratice

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola