Premii bănești de 10.000 de lei pentru profesorii inovatori

21 de cadre didactice au primit câte 10.000 de lei pentru implicarea și susținerea programelor de educație în domeniul tehnologiilor informaționale în școlile și liceele din țară. Ei sunt „profesorii inovatori”, fiind desemnați cu acest titlu, ca urmare a motivației, perseverenței și calității lucrărilor finale pe care le-au elaborat la absolvirea programului de formare „Tekwill în Fiecare Școală”. Premiile  le-au fost oferite de către compania  QSystems, specializată în elaborarea produselor software pentru piața serviciilor financiare, în cadrul unui parteneriat cu proiectul. Suportul financiar a fost alocat cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a companiei și reprezintă un act de responsabilitate în susținerea educației inovative în școli.

Ana Chirița, directoarea proiectului Tekwill: O generație de viitori profesioniști începe de la instruire de calitate de pe băncile școlii. Pentru că domeniul tehnologiilor informaționale este în continuă creștere, iar piața muncii are nevoie de specialiști calificați, prin intermediul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” vom continua să aducem profesiile viitorului mai aproape de elevi, susținând profesorii să-și dezvolte abilitățile și competențele digitale, pentru a fi cât mai pregătiți în procesul de predare. La fel, vom oferi suport inițiativelor private care au drept scop susținerea educației la toate nivelele. Prin parteneriate publice și private, împreună vom reuși să aducem tehnologia în școli și mai aproape de elevi, pregătind specialiștii de mâine.

Andrei Aidov, director QSystems: „În viața fiecăruia dintre noi există un profesor care ne-a susținut și ne-a oferit acea doză de încredere pentru a continua să învățăm și să ne dezvoltăm profesional. Îmi amintesc și astăzi de profesorul meu de informatică, datorită căruia am înțeles că acest domeniu este al meu și că vreau să construiesc o carieră în sectorul tehnologic. Din acest motiv, împreună cu colegii de la Qsystems, am decis să sprijinim eforturile cadrelor didactice în educarea generațiilor de mâine, printr-un cadou simbolic, în mod special pentru că, în prezent, munca lor nu este suficient de mine apreciată și plătită. Vă mulțumim pentru răbdarea de care dați dovadă în educarea generațiilor de mâine.”

Cine sunt Profesorii Inovatori

În această vară, cei 21 de profesori inovatori din nordul, centrul și sudul țării au participat la un amplu program de formare, în cadrul căriua au beneficiat de mentorat, ghidare și cele mai bune practici pentru a preda în anul de învățământ 2021-2022 una din cele 6 discipline extracurriculare din cadrul programului „Tekwill în Fiecare Școală”. Ei au fost selectați din aproximativ 200 de profesori care au participat la sesiunile de instruire complexă și programele de mentorat. Anterior, în cadrul galei „Profesor Inovator Tekwill”, cadrele didactice au primit Certificate de Excelență și laptopuri performante pentru a le utiliza în procesul de predare.

Pavel Cerbușcă, profesor, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”: „În prezent, centrul Tekwill reprezintă un mediu educațional favorabil atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Datorită proiectelor implementate în cadrul instituțiilor de învățământ din țară, avem posibilitatea să instruim elevii și să le oferim inclusiv competențe nu doar profesionale, dar și de viață. Iar acești elevi, merg în comunități, în familii, unde transmit cunoștințele acumulate. În rezultat, are de câștigat întreaga societate. În calitate de profesori, susținem abordarea educației duale, ca elevii să practice voluntariatul în instituții de profil, iar ulterior să beneficieze de joburi direct în aceste companii.”

Natalia Schițco, profesoară, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”: „Cursurile Tekwill au un impact major pentru profesorii din instituțiile de învățământ general din țară. Domeniul nostru este în continuă mișcare, iar pentru a menține curiozitatea și interesul elevilor, este necesar să ne îmbogățim cunoștințele. Vă mulțumim pentru faptul că ați oferit oportunitatea tuturor profesorilor, indiferent de domeniu, să studieze și să predea profesiile viitorului. Datorită cursurilor de formare profesională, putem integra cunoștințele obținute inclusiv în cadrul altor discipline, iar elevii sunt mai implicați în proiecte și mai curioși să descopere profesiile viitorului.”

„Tekwill în fiecare școală” și-a luat angajamentul că până în anul 2024, peste 90% dintre liceele din toată țară să fie membre ale comunității. Cursurile predate în cadrul acestei inițiative sunt plasate pe o platformă de eLearning – tekwill.online – care este destinată profesorilor și elevilor de liceu, iar până în prezent, peste 20.000 de elevi din clasele 7-12 s-au înscris deja. Fiecare curs cuprinde 34 de lecții, ceea ce permite studierea acestora în decursul a unui an academic, iar fiecare lecție săptămânală include resurse educaționale de tip text digital, video, exerciții de simulare, teste interactive de evaluare, iar pentru promovarea este nevoie să fie elaborat și un proiect final. „Tekwill în Fiecare Școală”, implementat de TEKWILL în cadrul Asociației Naționale a Companiilor TIC (ATIC), cu susținerea financiară a partenerilor externi de dezvoltare – USAID Moldova, Suedia, EU4Moldova și PNUD Moldova.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola