Agenda CJI pentru luna martie

În acest început de primăvară, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită să rămâneți în continuare conectați la portalurile noastre Media-azi.md și Mediacritica.md, pentru a vă informa din prima sursă despre evenimentele din domeniul mass-media. De asemenea, v-am pregătit o suită de activități, la care puteți participa, dacă sunteți jurnalist, profesor de Educație pentru media sau consumator activ de presă. Iată principalele dintre acestea:

  • În perioada 1 - 3 martie și 22 - 24 martie 2019 vom organiza doua instruiri în domeniul educației mediatice pentru învățători și profesori, care vor ajuta cadrele didactice la predarea cursului opțional de Educație pentru media în clasele III-IV și, respectiv, VII-VIII.
    Tot în martie, CJI va lansa un spot video despre lecțiile de Educație pentru media și impresiile profesorilor și ale elevilor despre această disciplină.
     
  • Pe 29-30 martie, jurnaliștii sunt invitați la un training pe tema: „Video-jurnalismul: cum creăm conținut video de calitate”. Instruirea va fi susținută de Cristian Delcea și David Muntean, doi jurnaliști de la Recorder.ro, cunoscută drept una dintre cele mai importante platforme de video-jurnalism din România. Doritorii se pot înregistra expediind o scrisoare de motivare și CV-ul la adresa comunicare@ijc.md până la 20 martie.
  • În această lună vom lansa primul pachet multimedia în cadrul proiectului „Consolidarea independenței media în Europa și Eurasia”. Acesta va aborda subiectul participării tinerilor la alegeri. Partenerii locali ai aceluiași proiect vor beneficia de consultanță in house în domeniul business. Totodată, CJI va lansa un concurs de granturi pentru realizarea pachetelor multimedia transfrontaliere.
  • Portalul Media-azi.md va reveni, în comentarii, la principalele lacune din comportamentul presei în alegerile parlamentare din luna februarie. În special, ne vom referi la problemele cu care s-a confruntat presa locală, precum și la modul cum au fost aplicate prevederile noului Cod al Audiovizualului în campania electorală. În cadrul rubricii „How to” experți naționali și internaționali vor oferi jurnaliștilor sfaturi cum să creeze conținut video de calitate și cum să-și promoveze produsele media. Ca și până acum, vă vom informa în știri interne și externe despre evenimentele din domeniu.
  • Mediacritica.md va difuza un tutorial digital despre rolul și avantajele unui podcast. De asemenea, va fi lansat un joc online interactiv „Aventurile lui Literatus”, iar pe platforma de Educație Mediatică veți putea citi mai multe interviuri cu profesori care predau cursul de Educație pentru media în școli. Și în luna martie, Mediacritica.md va continua să publice știri, analize și studii de caz. 
  • Departamentul Politici și Legislație Media vă va pune la dispoziție Buletinul Legislativ nr. 94 pentru lunile ianuarie-februarie 2019. La fel, va publica șase infografice, care explică Indicele privind Situația Presei din Moldova pentru anul 2018. Vom continua să urmărim situația legislativă din sfera mass-media și vom oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. În cadrul rubricii de pe portalul Media-azi.md, „Juristul Presei”, veți putea afla  răspuns la întrebările de ordin juridic ale jurnaliștilor.
  • Prima lună a primăverii începe la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism cu modulul Social Media Management, în care instructoarea Diana Guja le va explica studenților care este impactul rețelelor sociale asupra jurnalismului, ce scenarii de viitor există pentru domeniul social media și în ce mod am putea să ne adaptăm la aceste schimbări. Antreprenorul media, co-fondatorul portalurilor Unimedia.info și Agora.md Dumitru Ciorici îi va iniția pe tineri în  ceea ce înseamnă aplicații de mesagerie în jurnalism.
  • Tot in martie, studenții vor descoperi secretele Storytelling-ului digital cu Ana Gherciu, de la Moldova.org. Instructorii Lilia Zaharia și Dumitru Stoianov îi vor informa despre fact-checking, manipulare și propagandă în mass-media.  La cursul de Jurnalism politic, prezentat de jurnalistul Anatolie Golea, studenții vor afla ce drepturi și obligații are presa în procesul electoral, care ar trebui să fie relația jurnaliștilor cu sursele și ce condiții trebuie să întrunească un articol politic convingător. Vor urma câteva zile de Jurnalism economic și financiar cu instructorul Ion Chișlea, iar la sfârșitul lunii vom da start cursului de Jurnalism de investigație, susținut de  Alina Radu, directoarea publicației „Ziarul de Gardă”  și Victor Moșneag, reporter la același ziar.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter și Instagram




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola