Seminar practic în domeniul educației non-formale

În perioada 22-24 februarie 2018, 15 specialiști (pedagogi, psihologi, asistenți sociali) din Republica Moldova participă la un seminar practic în domeniul Educației non – formale și utilizării metodelor interactive în procesul educațional, organizat de Filiala din Moldova a Asociației ”Amici dei Bambini”.  

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Facilitarea comunicării interpersonale în domeniul social, cultural şi educaţional între tinerii din Republica Moldova şi Regiunea Cernăuţi (Ucraina), în special cei care părăsesc sistemul de protecție  implementat de Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie (CSSCF) în parteneriat cu Filiala din Moldova a Asociației Amici dei Bambini și ”Clubul tinerilor ucraineni” din Cernăuți, Ucraina, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova – Ucraina, co-finanţat de Uniunea Europeană.

Participanții din cele 3 instituții de învățământ (Liceul Teoretic ”Principesa Natalia Dadiani”, Liceul Teoretic ”Spiru Haret”, Gimnaziul Internat Cărpineni), 1 instituție socială (Centrul de Resurse și Ajutor pentru Copii) și din cele 2 organizații non guvernamentale (A.O. ”DEMOS” și Misiunea Socială ”Diaconia”) au menționat că vor să cunoască metode noi și practici interactive de lucrul cu tinerii, comunicare eficientă și modele de activități inovative.

Victoria Matveev, formator național în domeniul educației non – formale, a declarat că a pregătit pentru participanți un set de metode interactive de lucru, care îi vor ajuta să reflecte și să le selecteze pe cele mai potrivite pentru a valorifica potențialul tinerilor/copiilor cu care lucrează. Unul dintre scopurile acestui trening constă în facilitarea înțelegerii diferenței dintre educația formală, informală și cea non-formală și interdependența dintre acestea pentru a educa personalități armonioase.

Trainingul, cu același specific și tematici va fi replicat în regiunea Cernăuți, garantând efectul de oglindă al proiectului, care va fi aplicat în toate activitățile ce vizează implicarea copiilor și a tinerilor, a subliniat Stela Vasluian, directoarea filialei din Moldova a Asociației Amici dei Bambini.

Proiectul, cu o durată de 14 luni și un buget total de 143.330 Euro este co-finanțat de Uniunea Europeană.

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola